Petak, 18 Listopad 2019 09:08

Irena Ivetić „Recept za radost“ – drugo i dopunjeno izdanje

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

UZ MJESEC HRVATSKE KNJIGE PROMOCIJA U OŠ DOBRIŠE CESARIĆA POŽEGA

POŽEGA – Malom svečanošću, prigodnim literarnim programom i promocijom pete po redu knjige učiteljice Irene Ivetić, obilježen je Mjesec hrvatske knjige u OŠ Dobriše Cesarića u Požegi. Obilježavanju i promociji nazočili su učenici nižih razreda, učitelji i pjesnici. Sve nazočne pozdravila je ravnateljica škole Zvjezdana Krip.

- Ovo je u biti moja prva knjiga koju sam izdala 2007. godine, no ovo je sada novo izdanje koje je dopunjeno i novim dječjim pjesmama, ali i novim ilustracijama. Cijelo izdanje otiskano je color tehnici, upravo da se vidi sva ljepota ilustracija. Posebno je kod ilustracija interesantno što su ih sve napravili učenici naše škole, bilo da su radili po temi pjesama, bilo da su ih izradili na redovnim satima likovnog odgoja. Imate jako puno djece koja prekrasno crtaju. Ja sam ih sakupljala četiri godine a kasnije izabrala uz pjesme. Dio pjesama iz moje prve zbirke nalazi se i u Čitankama za osnovnu školu, dio je objavljivan i u časopisima i pjesničkoj periodici – istakla je Irena Ivetić na početku predstavljanja, te naglasila da pjesme piše 23 godine. Napomenula je da je bilo teško sakupiti novac od sponzora za ovo izdanje koje je nešto skuplje jer je knjiga rađena u visokoj kvaliteti da dođu do izražaja kolor ilustracije i sa tvrdim koricama.

- Sretna sam što je ova „naša“ knjiga evo došla do promocije, posebno naglašavam ovoga puta, ne moja knjiga, nego naša knjiga, knjiga djece od 5 i pol godina do 4. razreda. Ukupno je sudjelovalo 27-ero djece sa svojim ilustracijama u knjizi – rekla je učiteljica Ivetić, naglašavajući da je knjiga uvijek neprolazna, imamo danas i računala i tablete, djeca se njima naveliko koriste, ali kada se uzme knjiga u ruku, kada se lista i polako čita, to ništa ne može zamijeniti. Posebno i kada oni narastu pa budu pokazivali svojoj djeci da je i njihov rad izašao u jednoj knjizi. Sve to zadovoljstvo onda odvede u zaborav sve teškoće do kojih je dolazilo dok se i ova knjiga nije realizirala.

AUTORI ILUSTRACIJA

  1. DORA BEŠLIĆ 2. r.
  2. ANTONIO BISTRICA 4. r.
  3. DORA BRADIĆ 2. r.
  4. NINA ĆUŽE 5,8 god.
  5. ŠIMUN ĆUŽE 2. r.
  6. MARTIN DEL VECHIO 2. r.
  7. LOVRO DIDOVIĆ 1. r.
  8. IVA DRAŽIĆ 4. r.
  9. ANNIKA FLIGIĆ 6. r.
  10. NOELLA FLIGIĆ 2. r.
  11. LANA GILICH 4. r.
  12. MANI JERKIĆ 2. r.
  13. NIKO KAJINIĆ 2. r.
  14. FILIP KANTOR 1. r.
  15. JELENA KNEŽEVIĆ 4. r.
  16. LANA KUKIĆ 4. r.
  17. MARKO KUNDAKČIĆ 2. r.
  18. LOVRO MARINOVIĆ 2. r.
  19. TONKA MARKULIĆ 4. r.
  20. DAVID MULLER 5. r.
  21. DORA PANĐIĆ 4. r.
  22. KARLA PAUKNER 3. r.
  23. LUKA PERKOVIĆ 3. r.
  24. LAURA PLEŠA 4. r.
  25. MATIJA REPULEC 4. r.
  26. MARGARETA VARŽAK 5. r.
  27. PAOLA VLAHOVIĆ 4. r.

ILUSTRACIJA NA NASLOVNICI – PAOLA VLAHOVIĆ

ILUSTRACIJA NA POLEĐINI KNJIGE – JELENA KNEŽEVIĆ