Subota, 02 Studeni 2019 10:47

Uz pomoć grada Kutjeva izgradili tri nasipa i dobili ribnjak od hektara

Ocijeni sadržaj
(26 glasova)

ŠRD „MATIŠEVAC“ VETOVO ZAVRŠIO VELIKU INVESTICIJU NA SVOJIM RIBNJACIMA -

VETOVO – ŠRD „Matiševac“ iz Vetova je jedna od udruga koje djeluju već 38 godina na ovom području, a uz svoje ribnjake u prošlosti su izgradili i društveni dom i svu infrastrukturu za uzgoj ribe i rad ribolovnog društva. Uvijek su to radili najviše svojim snagama, no dugo godina stalnog djelovanja voda oslabili su nasip oko desne kasete ribnjaka, pa je prijetilo da za nekih naglih većih voda nasip bude probijen. Trebalo je hitno krenuti u popravak, jer mogle su nastati velike štete i gubitak ribljeg fonda, koji je uvijek respektabilan, budući da svake godine poribljavaju svoje ribnjake s 1.000 kg riblje mlađi, ispričao je predsjednik društva Denis Blažević. Za kraj radova priredili su domjenak za radnike tvrtke Presoflex gradnja koji izvode radove, članove koji su sudjelovali u radu, te goste koji su zaslužni za ove radove.

Napravili su projekt sanacije i uređenja, te izašli pred grad Kutjevo na natječaj pomoći za udruge kojim se financiraju potrebe rada udruga. Grad Kutjevo je prihvatio njihov projekt i odobrio sufinanciranje u 85% iznosu. – ŠRD „Matiševac“ je jedna od naših aktivnijih udruga, koja sudjeluje u nekoliko manifestacija na području grada Kutjeva i naselja Vetovo, a i sama organizira jednu od velikih manifestacija „Ribarska večer“. Odlučili smo u sklopu našeg programa pomoću u rješavanju njihovog projekta sa iznosom od 85 tisuća kuna. Ove godine grad Kutjevo je na raspisani natječaj dobio zahtjeva od udruga za 600 tisuća kuna, što sve nije bilo predviđeno proračunom, no sve zahtjeve smo odobrili, a dio sredstava odobrit ćemo rebalansom proračuna – istakao je kutjevački gradonačelnik Josip Budimir, koji je bio zadovoljan radovima, a dao je podršku ribičima i za slijedeći projekt.
- Danas naša udruga ima oko 40 članova i taj broj je stalan. Članova imamo i izvan našeg naselja. Naša dva ribnjaka imaju površinu od 2 hektara i na području grada Kutjeva imamo najveću površinu vode i najviše članova. Projekt uređenja tri nasipa oko naše donje kasete financirali smo i mi kao udruga s 15 tisuća kuna, a ostalo nam je dao grad Kutjevo. Tri strane nasipa duge su oko 250 metara i sada su potpuno uređene, postavljene s građevinskim tekstilom i obale učvršćene s kamenom. Sada nam predstoji puštanje vode, jer u ribnjaku je ostao dio ribe i u proljeće poribljavanje ribnjaka – istakao je tajnik društva Ivan Marinclin, koji dodaje da već slijedeće godine planiraju urediti i gornju kazetu koja je isto već nagrižena zubom vremena.