Petak, 29 Studeni 2019 08:14

Završetak opremanja novoizgrađene kuće obitelji Korman iz Nove Ljeskovice

Ocijeni sadržaj
(21 glasova)

NOVA LJESKOVICA - Povodom završetka opremanja novoizgrađene kuće obitelji Korman u Novoj Ljeskovici, posjetili su ih zamjenik župana Željko Jakopović, predstavnik tvrtke Arriva Saša Ilić te načelnik općine Čaglin Dalibor Bardač. Kuća obitelji Korman početkom siječnja ove godine izgorjela je u požaru koje je izbio usred noći, ostavivši ovu sedmočlanu obitelj bez doma. Već drugi dan na mjesto nesretnog događaja došli su došli župan Alojz Tomašević i načelnik Bardač, donesavši odluku o pomoći oko stambenog zbrinjavanja obitelji. Kuću je izgradio Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje, u suradnji sa Županijom i Općinom, u okviru Programa izvanrednog stambenog zbrinjavanja. Kuća je izgrađena za samo dva i pol mjeseca, ukupne površine 170 m2, a vrijednost radova, projektiranja i stručnog nadzora iznosila je 736.331,99 kuna bez PDV-a.

Predstavnik tvrtke Arriva kao jednog od većih donatora, Saša Ilić, izrazio je zadovoljstvo što su u suradnji s Požeško-slavonskom županijom i ostalim tvrtkama uspjeli ostvariti opremanje kuće u kratkom roku kako bi se obitelj što prije uselila i nastavila živjeti.

Zamjenik župana Željko Jakopović napomenuo je kako je ovaj nesretan slučaj pokazao da Županija ali i cijela Hrvatska stoji uz one potrebite i da se u svega par dana došlo do sredstava i realizacije kako pomoći ovoj obitelji.

„Županija se uključila kao operativac, provodila javnu nabavu i sve organizirala, a posao će završiti ako bude još nešto nedostajalo. Proizvođač namještaja je požeška tvrtka Spin Vallis, a zadovoljni smo da su ljudi u Arrivi i naši poduzetnici prepoznali da ovdje treba pomoći. Nitko nam u Hrvatskoj ne može prigovoriti da društvena zajednica pozitivno ne rješava probleme onih koji su u potrebi.“ -rekao je zamjenik župana Željko Jakopović.

Otac obitelji Velibor Korman zahvalio je Županiji, Općini Čaglin i onima koji su sudjelovali u opremanju kuće. Istaknuo je kako su u kući četiri dana te su djeca sretna što svatko ima svoju sobu i novi namještaj.

Općinski načelnik Dalibor Bardač podsjetio je da je prošla nepuna godina otkako se dogodio ovaj nesretan događaj.

„Zadovoljan sam nakon izgradnje kuće, a poslije opremanja izgleda pristojno i uredno za jednu obitelj koja to zaslužuje. Općina je bila prva koja je pružila pomoć kada se to dogodilo, bili smo nekakva spona između Županije i Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, koji su odmah reagirali, da se kuća izgradi i opremi.“ - rekao je načelnik Dalibor Bardač.

Izvor: pszupanija.hr