Petak, 06 Prosinac 2019 09:37

Sveti Nikola i požeški gradonačelnik Puljašić obišli dječje vrtiće i pedijatriju u bolnici

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

POŽEGA – Vesele pjesmice o sv. Nikoli i radosna dječja graja dočekivali su sv. Nikolu koji je u društvu požeškog gradonačelnika Darka Puljašića obišao sve dječje vrtiće na području grada Požege. Tako su slatkiše dobila djeca DV Cvjetna livada, DV Sv. Leopold Mandić, DV Požega Rudinska, DV Šareni svijet, DV Radost i djecu koja se trenutno nalaze na liječenju na pedijatriji Opće županijske bolnice Požega i sa majkama u Kaznionici Požega.

Naravno da su na pitanje sv. Nikole dali su bili dobri svi u glas odgovorili da jesu, da slušaju tete u vrtiću, svoje mame i tate, pa čak i braću i sestre, što je manje vjerojatnije. Kako nije bilo ovaj puta Krampusa u društvu sv. Nikole, za šibu se tek pokoja rukica digla u zrak, ali i brzo povukla, jer ipak su svi bili dobri. No svi do jednoga su pripremili čizmice u prozoru, neki su poklone već pronašli, a ovi drugi će tek kada dođu kući iz vrtića. Sve ih je pozdravio požeški gradonačelnik Darko Puljašić, zaželio im lijepo djetinjstvo i skori polazak u školu, Ono što djeci i nije bitno, istakao je gradonačelnik Puljašić, da grad sufinancira uz roditelje boravak u Dječjim vrtićima grada, ali da isto tako subvencionira boravak djece i u privatnim dječjim vrtićima, kao i u vjerskom vrtiću. Ipak su ga najljepše gledali kada je pred njih stavio velike vreće pune slatkiša. Malo ga je sv. Nikola otkrio, rekavši da mu je dao šibu, ali samo da se malo popravi, na što je gradonačelnik Puljašić otkrio da je dobio i poklon od sv. Nikole, ove godine jedan češalj.

Kako nismo znali gdje će sv. Nikola parkirati svoju kočiju, morali smo ga tražiti po vrtićima i evo, pronašli smo ga u nekoliko dječjih vrtića gdje su ga djeca radosno dočekala, i napravili koju fotografiju ozarenih i veselih dječjih lica. A onda nam se opet izgubio u gradskoj vrevi, jer njemu je lakše, njegova kočija leti. U vrtićima su samo djeca ostala pjevajući još po koju pjesmu o sv. Nikoli i nadolazećem Božiću.