Subota, 14 Prosinac 2019 10:49

Obilježili Dječji dan grada Pleternice i 10 godina Društva naša djeca

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

DJEČIJE GRADSKO VIJEĆE GRADA PLETERNICE ORGANIZIRALO -

PLETERNICA – Dječje gradsko vijeće grada Pleternice održalo je svoju Svečanu sjednicu u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici, te ujedno obilježilo i Dječji dan grada Pleternice. Obilježeni su i jubileji, 11 godina od kako je ustanovljeno Dječje gradsko vijeće, 10. godina kako je osnovano društvo Naša djeca Pleternica, ali i važni međunarodni jubilej, 30 godina Konvencije UN o pravima djeteta,te 20 godina akcije „Gradovi i općine prijatelji djece“ kojih je član i grad Pleternica. Svečanu sjednicu održao je 6. saziv Dječjeg gradskog vijeća, a o svemu su nešto kazale, Sara Alaber, članica vijeća i Valentina Stojčević, voditeljica Dječjeg gradskog vijeća.

Svečanu sjednicu uveličali su učenici Glazbene škole, odjel Pleternica s nekoliko glazbenih točaka, a prikazan je i film o 20 godina akcije Gradovi prijatelji djece pod nazivom „20 nam je godina tek“ u kojemu je nastupila i Sara Alaber, te sve upoznala s brojnim kulturnim događanjima i manifestacijama u gradu Pleternici.

Sve članove Dječjeg gradskog vijeća te predstavnike udruga koji se u svom radu susreću s djecom i uzvanike pozdravila je pleternička gradonačelnica Antonija Jozić, koja je istakla i dobru suradnju svih, kada su u pitanju djeca. Posebnu brigu o djeci vodi grad Pleternica i s nizom aktivnosti, ali i investicija pokazuje da su mu djeca najvažnija.

Sjetili su se i onih osoba koje su to sve započele, učiteljice Dorotea Valenta i Jasna Kajtar, su to sve inicirale i započele prije 11 godina, a sada su uspješno organizirano Dječje gradsko v8ijeće i Društvo Naša djeca preuzele i uspješno i dalje vode Valentina Stojčević i Renata Matičević.