Nedjelja, 15 Prosinac 2019 10:57

Advent s Legendama ove godine prikupljao sredstva za „Čaj za malog zmaja“

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

TAMBURAŠKI SASTAV „VELIČKE LEGENDE“ ODRŽAO 11. HUMANITARNI I ZABAVNI KONCERT - 

VELIKA – Svoju tradiciju organiziranja humanitarnog koncerta pod nazivom „Advent s Legendama“ niti ove godine nisu zaobišli članovi Tamburaškog sastava „Veličke legende“. Po 11. puta pomaže se nekome od potrebitih, uglavnom za nekoga iz dječje populacije, a ove godine sav prihod namijenjen je za potrebnu nabavku lijekova, sredstava protiv prehlade i gripe, osnovnih higijenskih sredstava za djecu koja su u potrebama u već poznatoj akciji „Čaj za malog zmaja“ koja svake godine ima sve više sudionika, županijskih ustanova, udruga, škola..

Osim koncerta članovi Legendi za sve goste koji daju dobrovoljni prilog za potrebite pripreme i bogati domjenak, a i sav prihod od ugostiteljskog dijela i vrijednih tombola namijenjen je za pomoć. Osim što sami prirede jedan odličan koncert, u pomoć im dođu i prijatelji glazbenici, koji također potpuno besplatno nastupaju. Ove godine odličnim koncertom počastili su preko 350 uzvanika i gostiju, a velički Vatrogasni dom bio je doslovno prepun. Njihovi veliki prijatelji, glazbeni band„Zlatne strune“ iz Đurđenovca, ponovno su bili gosti, po sedmi puta, a ove godine po drugi puta pomogli su im i mladići iz Tamburaškog sastava „Paori“ iz Požege. Oni su pokazali da nisu samo za tamburašku glazbu, pa su uz harmoniku i bubnjeve izveli i dosta komercijalnih zabavnjaka i držali podij doslovno pun cijelo vrijeme, do jutarnjih sati.

Za veliki doprinos svih ovih 11 godina članovi Veličkih legendi posebnu Zahvalnicu su uručili Vladi Bobanu, načelniku općine.

Posebno se svima, gostima, posjetiteljima, sponzorima, a napose svojim obiteljima koje im daju podršku, zahvalio frontmen Legendi, Tomislav Galić. – Bit će ovo treća godina kada neće nastupiti naš sastavVeličke legende, jer više ne nastupamo u originalnom sastavu, no mi ćemo ustrajati da ovu tradiciju humanitarne večeri u vrijeme Adventa i dalje održimo. Zato će vas zabavljati naši gosti, veselite se, pjevajte, plešite uz odlične tamburaše, a nemojte zaboraviti niti ubaciti u našu kutiju dobrovoljni prilog za naš doprinos „Čaju za malog zmaja“. Nas sve iz Legendi to ispunjava u potpunosti i hvala svima koji su podržali naš „Advent s legendama“ – rekao je Tomislav Galić, glasnogovornik Veličkih legendi.

U nastavku su se izmjenjivali glazbeni i tamburaški sastav, plesni podij bio je nakon večere uvijek pun, a posebno za vrijeme bećaraca i slavonskog kola. Bećarac je bio, bar od plesača iz kola i malo papren, no slavonski bećarac je baš takav, a tko se uvrijedi na bećarac, sam si je kriv.