Srijeda, 18 Prosinac 2019 13:18

Blagdanski prijem učenika i mentora osnovnih i srednjih škola

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

POŽEGA - U Velikoj vijećnici županije održan je prijem u povodu božićnih i novogodišnjih blagdana te su nagrađeni učenici, mentori i ravnatelji osnovnih i srednjih škola s područja Požeško-slavonske županije, zbog svog uspjeha na natjecanjima u 2019. godini.

Na prijemu je prisustvovalo 58 učenika, 17 mentora i 5 ravnatelja srednjih škola te 68 učenika, 11 mentora i 7 ravnatelja osnovnih škola. Nagrade su podijeljene za osvojena prva tri mjesta na državnim natjecanjima, pojedinačno ili ekipno, kao i za sudjelovanje na državnim smotrama na kojima nema rangiranja uspjeha. Riječ je o natjecanjima i smotrama koja se nalaze u Katalogu Agencije za odgoj i obrazovanje, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te Hrvatskog školskog sportskog saveza.

Sve prisutne pozdravio je župan Alojz Tomašević te im čestitao na postignutim rezultatima i poželio uspjeh i u daljnjem školovanju i radu.

„Primijetio sam da su ovdje i neka poznata imena, a poznati su mi od prijašnjih godina kada su također bili nagrađeni za svoj uspjeh, drago mi je što je tako i što vas jedna nagrada neće zaustaviti u tome da iduće godine budete još bolji i da nastavite raditi ono u čemu ste dobri i što volite. Također čestitam i mentorima koji svake godine iznova s novim učenicima rade i pomažu im da ostvare najbolje rezultate i iskoriste sav svoj potencijal. No nikada nemojte biti zadovoljni s onime što mislite da je dovoljno, tražite uvijek više, kritizirajte ali i dajte prijedloge, imate pravo sanjati i nemojte da vam te snove netko oduzme. Putujte svijetom, učite od drugih, ali vratite se prelijepoj domovini i ta prikupljena znanje podijelite ovdje. Netko će od vas biti veliki znanstvenik, netko će prenositi dalje svoje znanje drugim mladim ljudima i biti profesor i mentor, a netko od vas će možda i ostati ovdje, raditi i tako doprinositi zajednici. Vi ste oni koji će nas naslijediti. Županija je osnivač, ali ne samo u tehničkom smislu, puno toga smo do sada uložili i učinili, od energetskih obnova do opremanja škola, a pripremamo i nove izazove kako bi vi mogli što kvalitetnije prikupljati sva potrebna znanja.” – rekao je ovim povodom župan Alojz Tomašević.

U programu prijema osim dodjela priznanja nagrađenima, školski zbor Katoličke osnovne škole i učenici Glazbene škole su imali nekoliko glazbenih točaka što je uistinu ispunilo županijsku vijećnicu lijepim blagdanskim ugođajem.