Srijeda, 18 Prosinac 2019 18:26

Marin Francuz i Luka Margetić četvrti na RoboCupu Junior Zagreb 2019.

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

EKIPA GIMNAZIJE POŽEGA I EKIPA UDRUGE INFORMATIČARA USPJEŠNE NA ROBOTIČKOM NATJECANJU - 

ZAGREB – Robotičko natjecanje „RoboCup Junior Zagreb 2019.“ održan je 14. i 15. prosinca u Zagrebu. Ekipa Gimnazije nastupila je u kategorijama Rescue Line: Marin Francuz i Luka Margetić, CoSpace: Filip Jamuljak, Karlo Mroček, Egon Hajpek. Ekipa Udruge informatičara Požeško–slavonske županije nastupila je u kategoriji Rescue Line Beginner,Fran Josipović i Dino Milevoj.

U RescueLineu programiran je robot za praćenje crte, obilaženje prepreke i rješavanje tzv. "Crvene sobe". Vozile su se tri vožnje, a bodovala su se dva najbolja rezultata. Ekipa Gimnazije, Marin Francuz i Luka Margetić, imali su najbolji rezultat druge vožnje od 12 ekipa koje su se natjecale. Na kraju su zauzeli četvrto mjesto.

- Ovo natjecanje bilo je izlučno natjecanje za odlazak na svjetsko i europsko natjecanje. Prve tri ekipe iz Zagreba koje su se plasirale, već nekoliko godina idu na svjetska i europska natjecanja. Iza naše ekipe ostale su ekipe iz Otočca, Splita, Karlovca koje imaju iza sebe puno međunarodnih i svjetskih natjecanja.Velike čestitke učenicima Marinu i Luki koji su izradili svojeg vlastitog robota i programirali ga za postavljene zadatke. Tvrtka Presofleks nam je omogućila da uz pomoć 3D printera izradimo vlastitog robota - istakla je mentorica ekipa i voditelj na natjecanju profesorica dr. sc. Ljiljana Miletić.

Ekipa koja se natjecala u kategoriji CoSpace zauzela je sedmo mjesto. - Ovo je prvi nastup naše ekipe u navedenoj kategoriji natjecanja i čestitamo im na uspješnom nastupu.Ekipa Udruge koja se natjecala u kategoriji Rescue Line Beginner u trećoj vožnji robota zauzela je osmo mjesto od 16 ekipa.

Inače, ovo je najveće robotičarsko natjecanje u Hrvatskoj na kojemu su uspješno nastupile naše ekipe. Marin Francuz i Luka Margetić s pokazanim znanjem na natjecanju nalaze se među najboljim mladim robotičarima u Republici Hrvatskoj u kategoriji Rescue Line – istakla je prof. Miletić.