Srijeda, 18 Prosinac 2019 18:28

Hodanjem ususret Božiću za akciju Čaj za malog zmaja

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

U sklopu humanitarne akcije “Čaj za malog zmaja” čiji je cilj olakšati zdravstvene poteškoće djece iz obitelji koje žive u uvjetima siromaštva, Udruga Zdravi Život organizirala i humanitarno “Hodanje u susret Božiću” u suradnji s Gradom Požega, Veleučilištem u Požegi i Zavodom za javno zdravstvo. Start je bio u 17,00 sati u Parku kod Nikole Tesle.

Centralno mjesto za prikupljanje paketa je Centar za socijalnu skrb u Požegi, Filipa Potrebice br. 3., ali su se donacije su mogle prikupljati i na lokacijama svih suradnika akcije, pa tako i tijekom “Hodanja u susret Božiću” koje je Grad Požega dodatno donirao prema broju sudionika! Paketi će 23. prosinca biti predani roditeljima 77 djece u 38 obitelji unutar lokalnih zajednica u Požegi i Kutjevu. Ove godine je akcija namijenjena za 77 djece, i to 26 djece predškolske dobi i 51 dijete nižih razreda osnovne škole, riječ je o ukupno 38 obitelji.

Bez obzira na najavljene loše vremenske uvjete naši građani su pokazali veliko srce i priključili se akciji te nas se okupilo oko 70tak. od najmlađih do najstarijih. Još jednom se zahvaljujemo svima koji su nas podržali i koji su se priključili našem hodanju ususret Božiću.