Srijeda, 18 Prosinac 2019 22:16

Tradicionalni susret grada Požege „Nitko ne smije biti sam“

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

14. SUSRETI OKUPILI PREKO ŠESTO SAMICA I SAMACA -

POŽEGA - Grad Požega je i ove godine organizirao, 14. po redu tradicionalne susrete „Nitko ne smije biti sam". Uz svečani ručak, novčani dar i prigodni glazbeni program za koji su bili zaduženi „Dado i prijatelj“, preko šest stotina osoba provelo je ugodno poslijepodne, družeći se sa starim i novim prijateljima.

Kažu da čovjek stari u pojedinostima. Onda, odjednom ti počinje starjeti duša: jer kad je tijelo već istrošeno, duša još žudi i sjeća se, traži i veseli se i želi radost. Ovdje ste danas jer imate energiju za život, a svojim umijećem i životnim iskustvom možete riješiti još mnogo problema na korist nas mladih. Jer starost je mudrost, zato nemojte biti sami, mi Vas trebamo koliko i vi trebate nas. Bez obzira koliko godina imate ili kakve su vam okolnosti, Vi ste posebni i Vi i dalje imate nešto jedinstveno za ponuditi. Vaš život. zbog toga tko ste, ima značenje – riječi su kojima ih je pozdravio odmah u početku voditelj Slavenko Čuljak.

Toplu dobrodošlicu okupljenima poželio je domaćin susreta, požeški gradonačelnik Darko Puljašić koji je bio u društvu svojih zamjenika Ferdinanda Trohe i Maria Pilona.– Pozdravljam sve svoje djevojčice i dječake, djevojke i mladiće. Nekada bilo, sada se spominjalo, no uvijek mi je drago Vas vidjeti. Želimo da se družite, da se zabavljate i mislite na svoj grad Požegu. Nadam se da Vam ovom našom gestom to vraćamo. Bez vas, baka i djedova ne bi bio naš život kakav je, a ja sam odrastao uz svoju baku i djeda. Kad god nekoga od vas vidim kao da ste moji najbliži. Vi ste ljudi koji ste dali puno kroz vaš životni vijek i ja vam se na tome zahvaljujem. Za puno onoga što mi danas imamo i uživamo u našem prekrasnom gradu zaslužni ste isključivo vi. Hvala što ste svoj radni vijek proveli u ovom gradu, gradeći ga i čineći ga boljim kroz svoja djela, ali i kroz svoju djecu i unuke. Provedite blagdane u radosti i ljubavi - rekao je gradonačelnik Puljašić.

Dobrog raspoloženja, veselja i plesa nije nedostajalo. Ovo blagdansko vrijeme, kad nam je najpotrebnije biti s bližnjima u obiteljskom okruženju, kako bismo što ljepše proslavili Božić i nadolazeću Novu Godinu, ima posebno značenje upravo za osobe treće životne dobi.