Četvrtak, 19 Prosinac 2019 18:04

HVIDRA tradicionalno darivala učenika s posebnim potrebama požeške Kempfove škole

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

POŽEŠKI OGRANAK HVIDRE VRLO ČESTO U HUMANITARNOJ AKCIJI I BRIGA ZA DJECU S POTREBAMA -

POŽEGA - Požeški ogranak HVIDRA-e ponovno je u jednoj humanitarnoj akciji, koja je sada već postala tradicija, pa u dane pred Božić, darivaju učenike s posebnim potrebama koji pohađaju osnovnu školu od 1. do 8. razreda na OŠ Julija Kempfa u Požegi. - Započeli smo s ovim načinom darivanja prije nekoliko godina, vidjeli smo da je to lijepo i dobro prihvaćeno, pa smo odlučili na našim upravnim organima da ćemo s tom akcijom nastaviti i dalje te ju pretvoriti u tradiciju. Danas smo pripremili slatke paketića, a sa sobom smo doveli i pravog Djeda Božičnjaka da uruči djeci paketiće – istakao je član predsjedništva GOHVIDRA Požega, Miroslav Crnjac.

Sve ih je dočekala ravnateljica OŠ Julija Kempfa, Kornelija Sabljak i zahvalila se na ovom darivanju i pažnji koju svake godine iskaže HVIDRA za njihove učenike. – Drago mi je da ste s a nama u školi u ovo predblagdansko vrijeme i da ponovno darivate naše učenike s poteškoćama u razvoju. Ukupno ih imamo 49, u posebnim odjelima od 1. do 8. razreda i odgojno-obrazovnim skupinama. Svi su ove godine bili jako dobri pa im je HVIDRA i Djed Božičnjak donio poklone.

U društvu Djeda Božičnjaka i čelnika HVIDRE bio je i zamjenik gradonačelnika Požege Ferdinand Troha, jer i grad podržava i pomaže ovu akciju HVIDRE. -

Učenike i njihove učiteljice pozdravio je zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha, čestitajući im nadolazeći Božić i Novu godinu, istakavši da će grad Požega uvijek dati potporu ovakvim akcijama. – Zadovoljstvo mi je pozdraviti vas sve ispred grada Požege i gradonačelnika osobno, da u ovoj prigodi kada nam je došao Djed Božičnjaka da svima koji su zaista bili dobri ove godine podijeli poklone. Djed Božičnjka je bio dobre volje i danas nam ništa ne može pokvariti dan. Nakon ove predstave koju ste pripremili nastupa Djed Božičnjak. Želim vam puno zdravlja i sreće za Božić i u Novoj 2020. godini.

Učenici sa svojim učiteljicama i asistenticama u nastavi pripremili su i nekoliko kulturno-umjetničkih točaka i otpjevali božićne pjesme. Djed Božićnjak je podijelio paketiće uz fotografiranje za uspomenu.