Nedjelja, 22 Prosinac 2019 09:59

Požegi s ljubavlju darovale „Eksploziju pjesme i plesa“

Ocijeni sadržaj
(27 glasova)

VELIKA PREDSTAVA POŽEŠKIH MAŽORETKINJA POVODOM 25 GODINA POSTOJANJA I RADA -

POŽEGA – Požeške mažoretkinje slave 25. godina postojanja i rada, brojnih uspjeha na hrvatskoj i međunarodnoj sceni, mnogo putovanja i osvajanja europskih i svjetskih odličja. Povodom ove velike obljetnice Požeške mažoretkinje su već tradicionalno u vrijeme prije Božića priredile veliku predstavu pod nazivom „Požegi s ljubavlju – Eksplozija pjesme i plesa“ u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc. Priredba je održana pod pokroviteljstvom grada Požega i Turističke zajednice grada Požege.

Sve mažoretkinje, bivše i sadašnje, ali i buduće pozdravio je požeški gradonačelnik Darko Puljašić i istakao: - Vi ste svih ovih godina napornog rada i uspjeha koje ste postigle bile najbolje ambasadorice našeg grada i naše hrvatske, jer ste naše ime uvijek pronosile gdje god da ste nastupale. Požeške mažoretkinje su uvijek ono najbolje što grad Požega ima.

U gotovo dvosatnom programu nastupili Dječji vrtići Požega, DV Šareni svijet, Gimnastičko društvo Sokol Požega, OŠ Dobriša Cesarić, OŠ Antuna Kanižlića, OŠ Julija Kempfa, Plesna radionica Ilijane Lončar, Plesni klub Boa, Mažoretkinje grada Pleternice, Mažoretkinje općine Jakšić, Plesni studio Marine Mihelčić sa svim dobnim skupinama u nekoliko koreografija, Twirling klub Požega s nekoliko koreografija i nastupom Benjamina Iličića, finaliste u Talent show na TV, i na kraju Požeške mažoretkinje s nekoliko koreografija, od najmlađih do seniora i do onih mažoretkinja koje su nekada nastupale i plesale. Ulaz na predstavu bio je besplatan a gledalište je bilo popunjeno, sve pripremljeno za odličnu zabavu, uz odličan zvuk i puno svjetlosnih efekata.

Na kraju po običaju predstavu uvijek završi dolazak Djeda Božičnjaka koji najavi dolazak Božića.