Srijeda, 08 Siječanj 2020 14:56

Započela Zimska škola tehničkih aktivnosti

Ocijeni sadržaj
(19 glasova)

POŽEGA - U organizaciji Zajednice tehničke kulture u prostoru Gradskog muzeja Požega od 7. do 10. siječnja održava se Zimska radionica za učenike osnovnih škola te ostale zainteresirane građane. Ova aktivnost ima za cilj popularizaciju praktičnoga rada u nastavi tehničke kulture, a kroz sljedeća četiri dana požeški osnovnoškolci imat će priliku upoznat se s osnovama modelarstva, robotike, 3D printanja i drugih zanimljivih sadržaja.

- Osmislili smo ove kreativne radionice i vjerujem kako ćemo opravdati vaše povjerenje.Ideja je da našu tehnička kulturu približimo što širem krugu mladih. Kroz kreativni rad osvojit ćete nova znanja, a ono što ovdje proizvedete ponijet ćete kući kao uspomenu. Nadam se kako ćemo se puno viđati u ova četiri dana,” rekao je predsjednik ZTK Đuka Pelcl.

U ime Grada Požege radionicu je otvorio zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha.

- Drago mi je što ste se okupili u velikom broju, na tom vam hvala, a hvala i organizatorima. Pozivam vas da se uključite u rad naše Zajednice tehničke kulture koja je vrlo aktivna i vrlo plodonosna. Ovdje ćete imati dobre mentore, neki od njih postigli su značajne rezultate kako u Hrvatskoj, tako i izvan nje, na natjecanjima različitih razina. U ovoj udruzi ćete puno naučiti, puno toga kasnije primijeniti i olakšati si daljnje školovanje. Učite i uživajte u ovoj radionici. - rekao je zamjenik gradonačelnika.

Zimska radionica otvorena je od 7. do 10. siječnja, od 10,00 do 13,00 sati te od 16,00 do 19,00 sati.