Petak, 07 Veljača 2020 12:14

Još veća briga za braniteljsku populaciju, posebno za roditelje poginulih branitelja

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

KOORDINACIJA UDRUGA PROISTEKLIH IZ DOMOVINSKOG RATA PAKRAC – LIPIK - 

PAKRAC - U prostorijama Doma hrvatskih branitelja u Pakracu održan je sastanak Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Pakrac – Lipik na kojoj je, uz lipičkog gradonačelnika Vinka Kasanu, ujedno i voditelja Koordinacije te pakračku gradonačelnicu Anamariju Blažević, nazočio i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

„Briga o braniteljima na području čitave Požeško-slavonske županije jedan je od mojih prioriteta, a danas sam na poziv voditelja Koordinacije, gradonačelnika Vinka Kasane prisustvovao sastanku predstavnika svih udruga proisteklih iz Domovinskog rata Pakrac – Lipik tijekom kojeg smo razgovarali o razdoblju koje je pred nama.“, istaknuo je župan Alojz Tomašević.

Početkom 2020. godine došlo je do reorganizacije i službenici Ureda državne uprave prešli su pod okrilje Požeško-slavonske županije pa je na određeni način postojala bojazan branitelja kako će sve to funkcionirati s obzirom na to da su svi predstavnici udruga imali izvanrednu suradnju s dosadašnjim stručnim suradnikom za hrvatske branitelje iz Domovinskog rata Miroslavom Bagarićem, no župan Tomašević je tu zabrinutost odagnao istaknuvši kako se sad gospodin Bagarić nalazi na čelu novoformiranog odsjeka u kojem su zaposlene tri osobe koje će se brinuti o pravima i brigama branitelja na prostoru županije, a od njih će jedan referent stalno boraviti na području Lipika i Pakraca. Stoga se na određeni način briga za hrvatske branitelje u našoj županiji još više povećala.

aktualnolight elementi7798slika2

Tijekom sastanka župan Tomašević je pozvao predstavnike braniteljskih udruga da se obrate, ukoliko smatraju da postoje određeni prijepori oko provođenja postojećih zakona ili neke druge problematike pa će zajednički nastupiti prema Ministarstvu hrvatskih branitelja ili Ministarstvu obrane kako bi ta eventualna tehnička pitanja ili detalje riješili.

„Važna je briga za svakog hrvatskog branitelja, pogotovo za teške invalide, a sve veća je briga i za roditelje poginulih hrvatskih branitelja koji su sve stariji i kojih je sve manje. Oni nisu socijalna kategorija, oni su roditelji hrvatskih branitelja koji su izgubili najviše, izgubili su svoju djecu. Želimo još više pojačati i poboljšati kvalitetu brige za njih uz suradnju s udrugama, kao i s gradovima Lipikom i Pakracom.“, naglasio je župan Tomašević.

Izvor: compas.com.hr