Ponedjeljak, 17 Veljača 2020 10:26

35 godina DVD-a Gornji Emovci

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

GORNJI EMOVCI - Dobrovoljno vatrogasno društvo Gornji Emovci održalo je svoju godišnju Skupštinu i tom prigodom obilježilo 35. obljetnicu osnutka. Uz goste, gradonačelnika Požege Darka Puljašića, predsjednika Vatrogasne zajednice Požeško – slavonske županije Željka Petrovića, županijskog vatrogasnog zapovjednika Josip Ugrina, predsjednika VZ Grada Požege Šimuna Miletića, zapovjednika JVP Grada Požege Dalibora Hrunku, Skupštini su prisustvovali i predstavnici Požeško – slavonske županije, DVD-a Požega, Grabarje, Biškupci, Alilovci, Zakorenje, Brestovac i Jakšić.

- DVD Gornji Emovci u 2019. godini nije imalo vatrogasnih intervencija. Bili smo na raspolaganju i pomoći sumještanima u dovozu pitke vode tijekom ljetnih mjeseci, išli smo na ispomoć u pogledu osiguranja raznih manifestacija, sudjelovali na vatrogasnim natjecanjima, odrađivali vježbe te intenzivno radili na usavršavanju vatrogasne mladeži DVD-a Gornji Emovci koji su sudjelovali i na natjecanju u Pakracu. Uložili smo i određen dio sredstava za nabavku opreme te kupili jedne vatrogasne čizme i naprtnjaču za gašenje požara. U suradnji s predsjednikom mjesnog odbora obratili smo se Gradu Požegi sa svojom željom za proširenjem spremišta, a gradonačelnik je prepoznao našu viziju te nam odlučio pomoći kupnjom kuće preko puta ovoga doma s dodatnim objektom. Ista nekretnina će biti putem ugovora dana na korištenje našem Društvu. I DVD Požega prepoznalo je naše potrebe i probleme u radu te nam je po drugi puta darovalo vozilo za naše potrebe. – rekao je Tomislav Vlahović, predsjednik DVD-a Gornji Emovce te se zahvalio Gradu Požegi, DVD-u Požega i svima drugima koji su pomogli radu Društva.

Nakon pozdravne riječi predsjednika Društva, podnesena su izvješća radnih tijela o aktivnostima provedenim u prethodnom razdoblju, kao i plan rada za 2020. godinu, a potom je mlada vatrogaskinja Monika Milković pročitala povijesni prikaz djelovanja društva koje danas broji 52 člana.

U ime Grada Požege Skupštini je prisustvovao gradonačelnik Darko Puljašić.

- Ovdje su mladi koji su budućnost vašeg društva, a vi ste se dokazali kao vrijedni i sposobni ljudi što uz suradnju i jedinstvo svih nas zasigurno donosi dobre rezultate. Nakon razgovora s vašim predsjednikom te uz suradnju mjesnog odbora i vlasnika nekretnine, uspjeli smo vam osigurati potreban prostor koji će biti na korist čitavoj zajednici. Preuzet ćemo na sebe obvezu da vam pomognemo pri opremanju i vjerujem kako ćemo nastavkom ove dobre suradnje još puno toga napraviti. – poručio je gradonačelnik Puljašić i čestitao na 35. obljetnici djelovanja.

Uručene su zahvalnice za suradnju Gradu Požegi, Požeško – slavonskoj županiji, te vatrogasnim zajednicama i društvima te diplome o stjecanju vatrogasnih zvanja i uvjerenja o usavršavanju za specijalnosti.

izvor: Grad Požega