Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 12:25

Predavanje o ovisnosti o drogama u Đačkom domu u Požegi

Ocijeni sadržaj
(16 glasova)

Droga je svako sredstvo u krutom, tekućem ili plinovitom stanju koje unošenjem u organizam dovodi do tjelesnih ili psihičkih promjena.  

U organizaciji odgajatelja Đačkog doma u Požegi i Policijske uprave požeško-slavonske održano je iznimno korisno predavanje korisnicima doma (njih oko 50-ak) na temu prevencije ovisnosti.
Kroz predavanje, koje je vodio policijski službenik linije rada kriminaliteta droga ove PU Josip Vidović, korisnici doma – učenici srednjih škola s područja Slavonije, su upoznati s vrstama droga i načinima na koje djeluju, a kroz brojne primjere iz policijske prakse učenicima se nastojalo predočiti koje posljedice one mogu izazvati, koje opasnosti predstavljaju za zdravlje te za obiteljski i društveni život. Sve počinje zadovoljavanjem znatiželje i vršnjačkim pritiskom, a pod izlikom prijateljstva, nudi se konzumacija droga, stoga je važno imati svoj stav i naučiti se zauzeti za sebe.
Učenici su posebno upozoreni na problem pojave novih vrsta droga, a opasna sredstva prisutna su širom cijele Hrvatske. Nastojalo se upozoriti učenike na opasnosti i ozbiljnost pojave novih "legalnih droga" koje već i kod prvog konzumiranja mogu dovesti do teških zdravstvenih komplikacija.
Učenicima je podijeljen i dio promidžbenog materijala u vidu letaka i drugih sadržaja kojim se ukazuje na opasnosti i štetnosti konzumiranja droga.