Srijeda, 04 Ožujak 2020 08:36

Unatoč smanjenom broju vatrogasaca nisu zakazali u gašenju požara

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

ODRŽANA 64. GODIŠNJA I IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA DVD IVANDOL - 

IVANDOL – „Kao da je radila profesionalna postrojba. Nikada nismo zakazali u gašenju požara i pored činjenice da se broj vatrogasaca smanjio“-izjavio je to na Skupštini društva, kojoj se od 37 redovitih odazvalo 28 članova, predsjednik DVD-a Dražen Kovačević. Društvo broji 27 aktivnih članova, dok ih je prije dvije-tri godine bilo 40-tak, istaknuto je na Skupštini. No, to nije utjecalo na operativnu sposobnost, budući je DVD u prošloj godini imao 3 vrlo uspješne intervencije na gašenju požara.

15. ožujka prošle godine 8 vatrogasaca gasilo je požar otvorenog prostora u Oblakovcu na površini od 2 hektara. 22. rujna 10 vatrogasaca gasilo je požar gospodarskog objekta u vlasništvu Stjepana Valešića u Ivandolu, gdje se nalazilo 40-tak rolo-bala slame, lokalizirajući požar na dvorišnoj zgradi i sprječavajući širenje na ostale objekte. Pravovremenom intervencijom šteta je znatno umanjena, a požarište su obišli i pripadnici Policijske postaje Požega. 9. veljače ove godine, zahvaljujući intervenciji 5 vatrogasaca lokaliziran je požar na pilani Grgo u Ivandolu, gdje se iza radionice zapalila piljevina.
Čestitke na iznimno kvalitetnom djelovanju uz mala sredstva, uputio je predsjednik Vijeća Općine Brestovac, Tomo Vrhovac naglašavajući da će Općina iz proračuna ove godine izdvojiti preko 380 tisuća kuna za rad vatrogastva uz 30 dodatnih tisuća kuna za Vatrogasnu zajednicu Brestovca.
-Prepoznali smo rad DVD-a, budući da smo u kratkom roku obnovili Vatrogasne domove u Zakorenju, Jaguplijama, Orljavcu, Ivandolu i očekujemo s početkom svibnja u Brestovcu, projektu vrijednom preko 7 milijuna kuna – istaknuo je Vrhovac.
Društvo je prošle godine ostvarilo prihod od oko 38 tisuća kuna, a rashode od 23 tisuće. Višak sredstava, dijelom prodajom starog vozila, uz planirana sredstva Općine od 30-tak tiauća kuna, upotrijebit će za nabavku kombi vozila, procjenjujući vrijednosti od 5-6 tisuća eura.