Subota, 14 Ožujak 2020 15:59

UHDDR grada Požege bilježi sve više aktivnosti svojih članova i brige za branitelje

Ocijeni sadržaj
(17 glasova)

REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA UHDDR GRADA POŽEGE - 

POŽEGA - Nakon što je prije četiri godine obnovljen rad Udruge Hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Požege, udruga bilježi sve bolju aktivnost, više rada, više sportskih natjecanja, putovanja na susrete s prijateljskim udrugama i na susrete UHDDR-a Hrvatske. Osnovni cilj rada udruge je da se poboljšaju životni uvjeti, osigura društveni život i druženje nekadašnjih ratnika, danas dobrih prijatelja, ali i da se stalno radi na očuvanju istine o Domovinskom ratu, posebno prenošenje te istine na mlađe generacije.

Izvješće o radu podnio je tajnik Tomica Galović, a isto tako i financijska izvješća koja su jednoglasno usvojena.Požeška udruga održava vrlo prisne odnose sa istoimenom udrugom s otoka Raba, međusobno se posjećuju i održavaju sportske i društvene susrete. Obilježavaju sve datume od državnog značaja i sve datume iz Domovinskog rata značajne za Požeško-slavonsku županiju. Česti su gosti i odlaze na sportske susrete u prijateljske udruge UHDDR u Svetu Nedjelju, Osijek, Slav. Brod i Stupnik. Njihova streljačka sekcija je vrlo aktivna i odlazi na brojna lokalna natjecanja u streljaštvu, ali i u Koprivnicu, Čađavicu, Belišće i Vukovar. Organiziraju i malonogometni turnir u Požegi, a na nogometni turnir odlaze prijateljskoj udruzi u Johovac, BiH. Sudjelovali su i na promociji knjiga i ostalim humanitarnim akcijama i memorijalnim turnirima. Održali su i susrete UHDDR-a na Rekreacionom cenbtru u Požegi, a gosti su im došli iz Osijeka, Slav. Broda, Vukovara, Đakova., Belišća, Virovitice, Siska, Svete Nedelje, Svetog Đurđa, Molva, Stupnika i Kutjeva.

Predsjednik Josip Pavunčec zahvalio se svima koji su udruzi u tijeku prošle godine pomagali u radu, a posebno onima koji su i financijski pomagali rad udruge. Posebne zahvale uputio je Ministarstvu branitelja koje je sa 10 tisuća kuna pomoglo rad udruge, Požeško-slavonskoj županiji za 8 tisuća kuna i gradu Požegi za 20 tisuća kuna, te općinama Kaptol, Jakšić, Velika i Kaptol, te gradu Kutjevu na financijskoj potpori. Iznio je i Plan rada za 2020. godinu koji je na tragu onih događanja kao i prošle godine za što su pripremili i financijski plan od 50-tak tisuća kuna.

Skup je pozdravio Zdenko Vukić, izaslanik predsjednika HVIDR-e Požeško-slavonske županije, te čestitao na dosadašnjem radu ali poželio im i još više aktivnosti i druženja u budućem radu, Ilija Konjevod, predsjednik UHDDR grada Kutjeva, koji se zahvalio požeškoj udruzi na pomoći kod osnivanja udruge u Kutjevu, Zoran Renka, predsjednik Udruge hrvatske policije grada Požega i Požeško-slavonske županije.