Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 26 Ožujak 2020 10:10

Udruga Veličanka nastavlja sa radom unatoč korona virusu i drugim negativnim vijestima

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

Aktivna uloga u zajednici u kriznim vremenima za Udrugu Veličanka pravi je izazov ali i prilika za eliminiranje straha, mahnitog okretanja prema sebi te stavljanje drugoga i njegovih potreba na prvo mjesto. U želji za promicanjem dobrote, solidarnosti, odgovornosti i brige za drugoga Udruga Veličanka u uvjetima ozračja straha i nesigurnosti uslijed nastanka i širenja virusa COVID 19 (korona virus) nastavlja sa radom držeći se naputaka Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku o postupanju, specifičnim mjerama zaštite te preporukama od kojih se dio odnosi i na organizacije civilnog društva.

Važno je i u ovim trenutcima ostati koncentriran na dobro za drugoga, pružiti pomoć potrebnome. Udruga Veličanka preko projekta “Zajedno možemo više!” – ZAŽELI, te preko programa “Pomoć u kući”, zapošljava 72 vrijedne zaposlenice (gerontodomaćice) koje svakodnevno i u ovim uvjetima kada vlada virus, te snijeg koji otežava uvjete na cesti pružaju usluge podrške i potpore najosjetljivijoj skupini društva. Svakodnevnim nesebičnim radom zaposlenice starijim osobama stavljaju na znanje da nisu sami u ovim uvjetima, da se društvo brine za njih, zaposlenice im pomažu pri nabavci lijekova, namirnica, tu su da ih utješe i da im kažu da će sve biti u redu, te da nisu sami.

Zaposlenice pokrivaju područje Općine Velika, Općine Kaptol, Općine Jakšić, Općine Brestovac, općine Čaglin, te grada Kutjeva čime je zbrinuto oko 547 korisnika udruge. Osim korisnika zaposlenice obilaze i sve ostale starije osobe s istog područja kako nitko ne bi ostao bez osnovnih potrepština za vrijeme ovog kriznog razdoblja.

Obzirom da su maske za lice obvezan dio “garderobe” ovih dana, u Udruzi su izrađene te podijeljene zaposlenima.

Također, Udruga se ponosi i zaposlenicima socijalne kuhinje Udruge koji dnevno pripreme oko 250 obroka, koje vozači dostave na kućni prag korisnika.
- Svatko od nas može učiniti da se ovaj svijet učini boljim. Neka vrijedne zaposlenice Udruge budu primjer drugima! Budimo solidarni, pomognimo jedni drugima, okrenite se oko sebe i pomozite onima kojima je pomoć zaista potrebna, neka nas novonastala situacija poveže, stvorimo zajedništvo koje će biti temelj za budućnost. Najvrijednije stvar ovih dana neka bude pomoći drugome u potrebi, bez okretanje glave. Onaj tko se žrtvuje za drugoga, nema se čega bojati – poruka je iz Udruge Veličanka.