Petak, 03 Travanj 2020 11:57

Udruga OPG Hrvatske "Život" od Stožera CZ RH traži otvaranje tržnica za nadolazeći Uskrs

Ocijeni sadržaj
(17 glasova)

Pismo s prijedlogom donošenja Rješenja o otvaranju tržnica za nadolazeći blagdan Uskrsa Udruga Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva Hrvatske poslala je na na sve članove Nacionalnog Stožera Civilne zaštite RH, koje donosimo u nastavku.

 - Podržavajući sve vaše preporuke za ponašanje vezane uz Korona virus molimo Vas da razmislite i donesete rješenje o otvaranju tržnica. Radi velikih problema i gubitaka koje sada imaju OPG koja plasiraju svoje prehrambene proizvode na tržnicama, te također zbog nadolazećeg blagdana Uskrsa molimo Vas da razmotrite ovaj naš prijedlog za otvaranje tržnica:

Hitno otvaranje tržnica za primarne proizvođače općine i gradovi trebaju uložiti i osigurati rad tržnice na sličan način kao što rade trgovine. Za tu svrhu trebaju ograditi tržnice tako da je ulaz u tržnicu na jednom ili maksimalno dva mjesta gdje trebaju osigurati nadzor ulaza i dezinfekciju. Trebaju osigurati prodajna mjesta samo za primarne proizvođače bez trgovaca i tako smanjiti broj prodajnih mjesta. Prodajna mjesta treba organizirati tako da se prodaje samo u svakom drugom redu.

Ako je broj primarnih proizvođača veći od broja prodajnih mjesta, kada se ukine svaki drugi red za prodaju, treba organizirati prodaju po principu par-nepar tj. tako da se broj prodavača raspodjeli u dvije grupe koje bi se izmjenjivale predlaže Udruga OPG-a Hrvatske "Život".