Srijeda, 16 Siječanj 2013 20:29

Informatičko obrazovanje za 24 obrtnika

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

POŽEŠKO UDRUŽENJE OBRTNIKA ORGANIZIRALO EDUKACIJU  -

 

POŽEGA – Biti informatički neobrazovan isto je kao nekada biti nepismen, jednostavno danas je nemoguće živjeti a kamoli baviti se nekim poslom i poduzetništvom. To su još prije nekoliko godina shvatili u Udruženju obrtnika Požega i počeli sa informatičkim opismenjavanjem svojih članova. U svom šestom ciklusu tako su obrazovali novih 24 obrtnika ili članova obitelji obrtnika koji rade u obrtu.

Ministarstvo poduzetništva i obrta sudjeluje zajedno u financiranju ove edukacije sa Udruženjem obrtnika, a za obrtnike polaznike potpuno je besplatan, istakao je na svečanoj dodjeli diploma svim polaznicima koji su završili obrazovanje, Slavko Rich, predsjednik udruženja. – Vi ste šesta generacija koja je završila ovakav oblik edukacije i usavršavanja, a unatoč ovoj teškoj situaciji ja se nadam da će ove godine krenuti i sedma generacija obrtnika koji budu iskazali želju za obrazovanjem – zaželio je Rich.

Svim polaznicima koji su završili obrazovanje koje je provelo učilište Obris, uvjerenja o stečenim znanjima uručio je požeški gradonačelnik Zdravko Ronko. – Obrtnici koji su nosili i kompletan razvoj našeg grada i ostvarili ono što danas što imamo kao naslijeđe, nosili su sve ono što je bilo za progres i napredak, posebno kulturu. Da su mogli nositi kulturu morali su biti pismeni i najpismeniji dio je uvijek dolazio iz obrtničkih familija. Danas ste vi na završetku jednog opismenjavanja, ovaj puta jednog informatičkog opismenjavanja jer se nalazimo u 21. stoljeću. Današnje vaše poslovanje ne može se zamisliti bez informatike, pa i vaše knjigovodstvo i poslovanje ide putem interneta, a i cijeli život se pomalo prenosi na računala. Dobro je što ste išli na taj tečaj – rekao je gradonačelnik Ronko i pohvalio rukovodstvo Udruženja obrtnika koje je uspjelo osigurati financijska sredstva za edukaciju.