Četvrtak, 17 Siječanj 2013 16:57

Lovački ispit položilo 16 kandidata

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

LOVAČKI SAVEZ ŽUPANIJE ORGANIZIRAO OSPOSOBLJAVANJE LOVACA -                                                                                                                          POŽEGA - Tijekom proteklog mjeseca Lovački savez Požeško-slavonske županije organizirao je osposobljavanje lovaca i lovočuvara koje je polazilo 17 kandidata za lovce i 4 za lovočuvare. Tako je ispit za lovce položilo 16 kandidata (jedan nije pristupio ispitu), a za lovočuvare četiri kandidata.
- Izobrazba je provedena po Pravilniku HLS-a o osposobljavanju kadrova u lovstvu, trajala petnaestak dana tj. 120 sati nastave zajedno sa praktičnim dijelom koji obuhvaća rukovanje lovačkim oružjem i gađanje pokretnih meta što je provedeno na strelištu u Bzenici pokraj Pleternice - ističe Božidar Terzić, predsjednik Povjerenstva za obuku kadrova LS Požeško-slavonske županije. LOVACKI ISPITI POZEGAUz njega koji je bio predavač lovcima za 1. ispitno područje predavači su još bili Dario Marčetić, Denis Milošević, Darko Mitrić, Tomica Mrđenović i Marko Barukčić, a za lovočuvare Terzić, Marčetić i Milošević.
Prilikom polaganja ispita koji je za lovce proveden u pismenom i usmenom obliku, a za lovočuvare samo usmeno, kandidati su pokazali zavidnu razinu znanja. Riječ je o ljudima iz više lovačkih društava s područja Požeško-slavonske županije rođenima između 1960. i 1994. godine čime će se ovdašnje udruge osjetno pomladiti.         (T)