Nedjelja, 03 Svibanj 2020 10:03

Od ponedjeljka 4. svibnja Opća županijska bolnica Požega povećava opseg pružanja zdravstvenih usluga

Ocijeni sadržaj
(21 glasova)

POŽEGA - Od ponedjeljka 4. svibnja Opća županijska bolnica Požega, kao i druge bolnice u Hrvatskoj, povećava opseg pružanja zdravstvenih usluga.

 - Period najveće opasnosti od širenja infekcije korona virusom iza nas je, mjere zaštite  i dalje su neophodne, ali su djelomično ublažene. Zahvaljujući disciplini građana u pridržavanju preporučenih mjera zaštite i profesionalnosti nadležnih službi naša županija imala je samo tri pacijenta zaražena korona virusom, sva tri su ozdravili.

U narednim tjednima bolnica će nastojati svoj rad organizirati tako da što više pacijenata kojima je potrebna bolnička zdravstvena usluga, na siguran način bude zbrinuto. Većina dijagnostičkih jedinica s duljim listama narudžbi radit će cijeli dan, od 7-19 sati, uključujući i subotu 7-15 sati. Pacijente molimo da budu strpljivi i da se pridržavaju svih uputa.

Bolnica će pacijente pozivati prema listama narudžbi i procjeni zdravstvenih djelatnika o hitnosti pružanja usluge. Pri tome molimo pacijente da imaju povjerenje u korektnost i opravdanost naših prosudbi. Ukoliko se u vrijeme trajanja izvanrednih okolnosti  pogoršala zdravstvena situacija pacijenta, molimo da se javi svom obiteljskom liječniku i zatraži upućivanje na hitni pregled. 

Pacijente koji imaju povišenu tjelesnu temperaturu, kašalj, teško disanje i druge respiratorne simptome, molimo da odgode termin. Svi pacijenti prije ulaska u bolnicu proći će preventivnu trijažu, izmjerit će im se temperatura i ispuniti upitnik s epidemiološkim podacima. 

Pacijente koji su naručeni na dijagnostičke i druge zahvate pozvat ćemo telefonom ili e-mailom i zakazati točno definiran termin. Molimo pacijente koji budu pozvani i dobiju termin da se odazovu u točno ugovoreno vrijeme, da ne dolaze ranije i ne koriste bolničke čekaonice. Odmah nakon dobivene usluge, molimo pacijente da napuste bolnicu. 

Preporučamo pacijentima da tijekom boravka u bolnici koriste zaštitnu masku i rukavice, a kod  ulaska i izlaska iz bolnice da dezinficiraju ruke. Pacijenti koji imaju bilo koji simptom respiratorne infekcije ili epidemiološku anamnezu sumnjivu na infekciju korona virusom, bit će testirani i pozvani kada dobijemo rezultat testa.

Pacijenti koji budu pozvani na operacijske zahvate na koje su naručeni ranije, biti će testirani i pozvani radi prijama u bolnicu i operativnog zahvata kada dobijemo rezultat testa.

Posjeti pacijentima koji borave u bolnici i dalje nisu dopušteni.

Bolnica i dalje neće za redovan rad koristiti dio kapaciteta namijenjenog za liječenje pacijenata oboljelih od korona virusa - stoji u priopćenju koje nam je uputio ravnatelj  bolnice prof. dr. sc. Željko Glavić.