Srijeda, 27 Svibanj 2020 13:21

Projekt IQM Destination Zlatna Slavonija - nastavlja se upravljanje kvalitetom u destinaciji Zlatna Slavonija

Ocijeni sadržaj
(15 glasova)

POŽEGA - Projekt IQM Destination Zlatna Slavonija, koji obuhvaća certificirane turističke subjekte unutar Požeško-slavonske županije, bez obzira na krizu koja je pogodila svijet, ide dalje. Tako su naše lokalne turističke zajednice tijekom protekla dva i pol mjeseca održavale koordinacije s partnerima projekta i umjesto radionica koje su se održavale uživo kroz proteklu godinu, održane su video konferencije voditelja projekta, turističkih zajednica grada Požege, Lipika, Pakraca, Pleternice, Kutjeva i općine Velike i turističkih subjekata unutar županije.

Ovim projektom lokalne turističke zajednice objedinjuju sveukupnu turističku ponudu destinacije Zlatna Slavonija. Glavni oslonac i podrška ovom projektu su autorice projekta Đurđica Šimičić (Feel IQM) i Anamarija Cicarelli (Interligo d.o.o.) s partnerom Perom Matićem (Dokumentalist d.o.o.).

Od ožujka je održano dvadesetak zajedničkih online koordinacija s turističkim zajednicama i turističkim subjektima destinacije Zlatna Slavonija koji su pridonijeli zajedništvu svih uključenih, redovitu koordinaciju, ali što je najvažnije subjekti su redovito dobivali pravovremene informacije.

Teme kojima smo se bavili na ovim online koordinacijama i edukacijama su trenutno stanje u turizmu u RH i svijetu, izmijene u administraciji, turističkim pristojbama i članarinama, savjetovanja za iznajmljivače o novim procesima vezanim uz čišćenje i dezinfekciju, o načinu dočekivanja i ispraćaja gosta u novim uvjetima, komunikacijske i prezentacijske vještine i aromaterapija.

Za ovaj tjedan zakazana je nova online radionica o digitalnom marketingu na koju su pozvani svi turistički subjekti Požeško-slavonske županije.

- Ovo razdoblje izolacije iskoristili smo za pripremu svih subjekata na dolazak gostiju i pružanje što bolje usluge. Gradovi Požega, Pleternica, Lipik, Pakrac i Kutjevo te Općina Velika uz Hrvatsku turističku zajednicu i Ministarstvo turizma osigurali su sredstva za provođenje ovog projekta. Ono što komuniciramo svojim subjektima jest da je sada vrijeme da se putem društvenih mreža povezuju s gostima, promiču prirodne ljepote, da pričaju svoje priče, snimaju kratke video filmove u kojima pričaju o potencijalima destinacije i ističu opuštanje, odmor i odmak od stresnog života u očuvanoj prirodi. Cilj nam je umrežiti sve subjekte i pružiti gostu proizvode i usluge naše destinacije te podići kvalitetu. Tako smo zajedničkim snagama došli do jednog sjajnog proizvoda o kojem ćemo uskoro komunicirati više, a koji upravo povezuje naše izvrsne turističke subjekte. – rekla je Silvija Podoljak, direktorica Ureda TZ Grada Požege.

Posao turističkih zajednica, u ovom zahtjevnom vremenu intenzivno se mijenja jer su turistički subjekti više nego ikad izloženi previranjima na tržištu, a turističke zajednice u integralnom upravljanju kvalitetom objedinjuju dionike u destinaciji, pokreću umrežavanja, ukazuju na novosti, nude podršku i smjernice te na taj način kvalitetnom vizijom destinacije valoriziraju zajedničke vrijednosti.

Nakon vremena provedenog u karanteni i dužeg boravka u kućama, ljudi žude za prirodom i aktivnim odmorom, a najbolje mjesto koje pruža taj odmak od stresa, upravo, je destinacija Zlatna Slavonija.