Ispiši ovu stranicu
Utorak, 29 Siječanj 2013 17:32

Tradicija vatrogastva vraća se u Orljavac

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

85. IZBORNA SKUPŠTINA DVD ORLJAVAC  -

 

ORLJAVAC – Puna dvorana Vatrogasnog doma DVD Orljavac na Izbornoj skupštini pokazuje da se vatrogastvo i tradicija vatrogastva vraća u Orljavac. 85. godina je zaista mnogo u radu jednog takvog društva, koje je u godinama nakon Domovinskog rata gotovo zamrlo, no aktivnosti su se probudile, mlade snage u društvu su preuzele rukovođenje, i već nakon nekoliko godina vidljivi su pomaci na bolje.

 IMG 0978- Danas ovo društvo broji oko 70 članova, od kojih je operativno osposobljeno njih 20. Veseli i činjenica da sada imamo i mladež u kojoj imamo 20 djece, koju ćemo osposobiti, uvježbati i uskoro uključiti u sustav natjecanja. To je naša budućnost – istakao je predsjednik društva, Josip Pavić, kojemu je skupština ukazala povjerenje i izabrala ga za još jedan mandat.

 - Vatrogasci na ovom području su zaista potrebni, jer samo prošle godine naše društvo je imalo 30-tak intervencija, od kojih 14 požara, najviše na otvorenom prostoru. Imali smo i dvije tehničke intervencije u prometnim nezgodama te jedan akcident. Za vrijeme suše prevezeno je 112 tisuća litara pitke vode stanovnicima ovog kraja. Djelujemo sa kombiniranim navalnim vozilom TAM, a za dio operativaca nedostaje nam osobna zaštitna oprema – rekao je zapovjednik DVD-a Pero Pangjić.

Podršku u radu Orljavčanima dao je i Zdravko Mandić, načelnik općine Brestovac, koja je prošle godine za rad izdvojila 15 tisuća kuna. Ove godine ta potpora je neupitna, a svaka inicijativa iz društva bit će podržana. Dobar rad DVD Orljavac primijetili su i općinski vijećnici te je na sjednici vijeća povodom Dana općine Brestovac DVD-u Orljavac dodijeljena godišnja kolektivna nagrada, koju je uručio predsjednik vijeća Tomo Vrhovac uz novčanu nagradu.

IMG 0991Članovi DVD-a u prošloj godini su svojim doprinosom i dobrovoljnim radom uredili vatrogasno spremište za čuvanje opreme, a u dvorištu uredili dječje igralište sa ljuljačkama, klackalicama i ostalim igralima, sve dakako uz financijsku pomoć općine Brestovac. Vodi se i stalna briga o obučavanju kadrova pa je obuku za vatrogasna zvanja završio Boris Mihaljević, Damir Pavić, Marina Matoković, Vladimir Pangjić, Renata Pavić, Josip Pavić, Tanja Bek, Suzana Bešlić i Biljana Brdar, te su im uručene diplome.

Za višegodišnji rad u društvu spomenicama za 10 godina rada nagrađeni su Pero Pangjić, Damir Pavić i Oliver Pangjić, a za 20 godina Josip Pavić.