Petak, 01 Veljača 2013 13:03

Bez pomoći volontera udruge teško funkcioniraju

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

VOLONTERI SVOJIM RADOM POMAŽU UDRUGU "MI"  -

 

POŽEGA - Prošla je godina za većinu humanitarno socijalnih udruga koje djeluju na području Požeško-slavonske županije bila izuzetno teška jer nisu imale riješeno financiranje za osnovnu djelatnost. Na svu sreću udrugama su svojim radom pomagali volonteri.

Među udrugama koje bez pomoći volontera ne bi mogle funkcionirati svakako je udruga roditelja djece s posebnim potrebama "Mi". Uz potporu volontera doznajemo od Snježane Marić iz udruge "Mi" realizirano je nekoliko većih projekata namijenjenih djeci s posebnim potrebama. Udruga roditelja djece s posebnim potrebama "Mi" okuplja 12 volontera koji su prisutni u svim projektima koje udruga provodi. Kako bi volonteri bili što uspješniji te kako bi bolje radili s djecom koja imaju posebne potrebe, za volontere se organiziraju i posebne edukativne radionice i seminari.

- Volonteri su nam dragocjeni jer uz njihovu pomoć puno toga možemo napraviti. Kako bi bili što uspješniji lani samo za njih organizirali nekoliko edukativnih radionica u suradnji s volonterskim centrom iz Osijeka. Te je radionice pohađalo 18 volontera. U sklopu edukacije volonteri su mogli doznati nešto više o posebnostima i specifičnostima rada s djecom s posebnim potrebama - kaže Marić dodajući kako su volonterima vrata njihove udruge širom otvorena i da su volonteri uvijek dobro došli.   (V. Re)