Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 17 Veljača 2013 11:12

Uredit će novo vatrogasno spremište

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

62. IZVJEŠTAJNO IZBORNA SKUPŠTINA DVD BIŠKUPCI  -

 

BIŠKUPCI – Među prvima na području Požeštine, članovi DVD Biškupci su održali svoju redovnu, ali ove godine i u svim društvima izbornu skupštinu, te izabrali novo rukovodstvo. Za predsjednika je ponovno izabran vrlo aktivni Alojzije Ivanešić, za njegovog zamjenika Damjan Galojlić, tajnika Ivan Štivičić i blagajnika Matej Štetić. Za zapovjednika operativnih snaga izabran je Dražen Pavić.

IMG 2138Društvo se priprema za uređenje vatrogasnog spremišta koje bi uredili u prostorijama stare škole, na kojoj treba sanacija. Već bi se sa poslom krenulo i prošle godine no nije prikupljeno dostatno sredstava. Na skupštini su nagrađeni brončanom medaljom Ivica Ivanešić, a srebrnim medaljama Karlo Dvoraček, Mihael Ivanović, Dražen Pavić, Mijo Samardžija i Antun Petrović. Medaljom za hrabrost i požrtvovnost u zaštiti i spašavanju nagrađen je Ivan Štivić, a priznanjem za 10-godišnji rad Dražen Pavić.

IMG 2139Društvo konstantno provodi obuku i edukaciju članstva, pa je deset članova položilo ispit za vatrogasca od toga i dvije žene, zatim vatrogasca 1. klase, sedam članova su završila obuku za vatrogasne dočasnike a društvo se može pohvaliti i prvom časnicom, jer je Martina Polgar završila obuku i stekla čin vatrogasnog časnika.

DVD Biškupci prošle godine su djelovali na 13 požara na otvorenom prostoru kada je gorila suha trava, šikara i nisko raslinje, imali su jedan zahtjevni šumski požar koji su gasili tri dana koji su gasili zajedno sa svim društvima Vatrogasnog centra općine Velika. Financijsku potporu dobivaju od općine Velika a planove nabavke skupne i osobne vatrogasne opreme planiraju u suradnji s općinom, čiji načelnik Vlado Boban daje veliku potporu.