Utorak, 19 Ožujak 2013 00:53

Zajedno za bolesnu djevojčicu Anu

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

FOLKLORAŠI I TAMBURAŠI ORGANIZIRALI HUMANITARNI KONCERT  -

 

BRESTOVAC – Da je srce veliko kad treba nekome pomoći pokazali su folkloraši i tamburaši organiziravši prošlog vikenda humanitarni koncert u Školskoj sportskoj dvorani u Brestovcu, a za pomoć u prikupljanju sredstava za liječenje bolesne djevojčice Ane Kakuk iz Alaginaca.
folklorInicijativu njih nekolicine brzo su prihvatili i svoje učešće uzeli GKUD Požega, KUD Berda Brestovac, KUD Svilenka Buk, KUD Slavonija Jakšić, KUD Orljava Pleternica, KUD Komušina Brestovac, KUD Rama Pleternica a u organizaciji i prikupljanju sredstava pomogli su i KUD Tkanica Alilovci, KUD Poljadija Grabarje, KUD Hrvoje Vukčić Hrvatinić Velika. Nakon folkloraša nastupili su tamburaši Bagrema, Kćeri ravnice, Bisernica, Veličke legende, Posegana, Zlatna dolina, Garavuše i Ciraki. Uz njih pjevao je i solista Nikica Oberan, a s razglasom je pomogao Zlatko Pojer, dok je sve „besprijekorno“ vodio radijski voditelj Boris Benčić.

IMG 4495Učenici 4c razreda OŠ Dobriše Cesarića iz Požege koji pohađa i Ana došli su na koncert i svojoj kolegici donijeli cvijeće uz želje za ozdravljenjem.

Organizatori su se zahvalili i općini Brestovac koja je prijedlog podržala i OŠ Dragutina Lermana i ravnatelju Anti Majnariću koji su osigurali dvoranu, te djelatnicima i učenicima škole koji su pomogli u cjelokupnoj organizaciji. Zahvala je išla i brojnim sponzorima koji su pomogli u ovoj organizaciji, a posebno svim građanima velikog srca koji su kupili svih 1.250 ulaznica za humanitarni koncert. S prihodom od ulaznica, prodaje kolača, i donacijama sakupili su za liječenje Ane 29.800 kuna koji su predani majci.

IMG 4455Na kraju treba pohvaliti i sve fokloraše i tamburaše koji su doista pokazali da im nije ništa teško kada je u pitanju nekome pomoći, tako da su svi posjetitelji bili izuzetno zadovoljni jer su priredili više od tri sata programa. Koncert je medijski promovirao i tjednik Kronika sa svojim internet portalom. Na kraju su svi izvođači otpjevali pjesmu zajedno s Anom i njenom majkom Danijelom.