Petak, 12 Travanj 2013 15:09

Od danas projekcije za javnost

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

SVEČANO OTVOREN  CINESTAR SLAVONSKI BROD! - 

 

SLAVONSKI BROD - Sinoć je u Slavonskom Brodu, u sklopu centra City Colosseum, svečano otvoren 12-ti multipleks CineStar. Uzvanike je uz člana uprave Blitz-CineStara gospodina Hrvoja Krstulovića pozdravio i gradonačelnik Mirko Duspara, koji je CineStaru zahvalio na odluci da multipleks otvore upravo u Slavonskom Brodu. Gradonačelnik se posebno obradovao činjenici što će se u sklopu programa Spektakli u CineStaru, na velikim platnima moći pogledati i prijenosi utakmica u kojima briljiraju najjače napadačke snage grada i županije - Ivica Olić i Mario Mandžukić.presica

Uzvanici su na otvaranju u 4 pune dvorane uživali u projekcijama filmova Zaborav, U sebi, Croods 3D i Pijev život 3D. Nakon filmova uslijedio je veliki vatromet koji je CineStar poklonio gradu, a zabava je nastavljena u sklopu centra City Colosseum.

Projekcije za javnost počinju danas od 11 sati, a na programu su akcijski hitovi Zaborav i G.I Joe: Osveta, animirani filmovi Croods 3D i Zambezija, domaći hitovi Zagonetni dječak i Sonja i bik, romantična SF avantura U sebi,  četverostruki dobitnik nagrade Oscar Pijev život, Disneyeva avantura Carstvo Velikog Oza i horor Posljednji egzorcizam 2. 

Na konferenciji za novinare održanoj jučer tokom dana, član uprave Blitz-CineStara gospodin Hrvoje Krstulović upoznao je prisutne predstavnike medija pobliže s proteklih 10 godina rada CineStara te otkrio planove za budućnost.

CineStar je svoje prvo kino otvorio 2003. godine u Branimir centru u Zagrebu, a otada do danas otvoreni su centri u Avenue Mallu u Zagrebu, u Rijeci, Zadru, Šibeniku, Splitu, Osijeku, Arena centru Zagreb, Varaždinu, Dubrovniku, Mostaru i povodom 10. godišnjice CineStara i u Slavonskom Brodu. Također prate novosti u razvoju tehnologije te je tako već 2008. otvoreno prvo 3D kino, 2009. pokrenut prvi domaći filmski tv kanal, 2010. u multiplekse CineStar instaliran najmoderniji svjetski 3D sustav, RealD 3D, a posjetiteljima je omogućena kupovina ulaznica putem interneta. 2011. uz pokretanje prvog specijaliziranog domaćeg filmskog tv kanala, otvara se i prvo potpuno digitalno kino, a zatim i prvo IMAX kino te prvo Gold Class kino. Osim novih filmskih naslova strane i domaće produkcije posjetitelji danas u CineStaru mogu uživati i u izravnim prijenosima opera, baleta, koncerata, mjuzikla, sportskih utakmica i mečeva. 2012. godine u potpunosti je završena digitalizacija svih dvorana, predstavljen je eXtreme format te je uvedena High Frame Rate tehnologija. U 2013. instalirana je revolucionarna AURO 3D tehnolocija u Avenue Mallu u Zagrebu.

- Naša misija i vizija je ostati najveći kinoprikazivač u regiji, proširiti lanac multipleksa CineStar u sve države bivše Jugoslavije, konstantnim uvođenjem nove tehnologije i stalnim poboljšanjem usluga, posjetiteljima omogućiti uvijek novi kino doživljaj – doživljaj kina s pet zvjezdica – rekao je Hrvoje Krstulović dodavši kako je u planu za 2013. godinu otvorenje CineStara u Vukovaru i ostvarenje 4 milijuna posjeta kinu u 13 multipleksa u RH i BiH koji imaju skoro 15 tisuća sjedala.

Damir Milinić, član uprave Blitz-CineStara predstavio je brojne pogodnosti koje CineStar pruža Brođanima i stanovnicima regije uz nešto jeftinije cijene nego što su u zagrebačkim multipleksima.

-Našim posjetiteljima na raspolaganju su kupovina ulaznica od kuće (Print@Home) ili putem cinemata uz sve vrste plaćanja, zatim pozivni centar za rezervacije i upite, široki izbor Cine menija za svaki ukus i džep, obiteljski paketi, Moja CineStar srijeda, matineje subotom i nedjeljom, proslave dječjih rođendana, CinesCool dan za školarce, Facebook fan page te Stars Kids club – istaknuo je Milinić.

Vjerujemo da će se građani ove regije koja nije imala kino već skoro cijelo jedno desetljeće pronaći u nekima od ovih pogodnosti i usluga te da ćemo pokazati da smo stvarno željeli i trebali kino kako bismo ponovno oživjeli kulturu odlaska na projekcije filmova na velikom platnu.

 

Medij