Subota, 18 Svibanj 2013 13:53

Donirali navalno i vozilo za šumske požare

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

DVD PLETERNICI VRIJEDNA DONACIJA IZ FRANCUSKE -

Pleternički vatrogasci prošle subote dobili su vrijednu donaciju iz Francuske, dva vatrogasna vozila, jedno navalno i jedno za gašenje šumskih požara vrijedna oko 100 tisuća eura, te veću količinu vatrogasne opreme. Donaciju su dovezli osobno vatrogasci iz Montpelliera, u sklopu donacije 15 vozila za Hrvatsku, uglavnom za Slavoniju. Donacija je realizirana u suradnji s Stjepanom Čerba iz Donjeg Miholjca koji je u Francuskoj radio 20 godina, a od rata se vratio i posvetio humanitarnom radu i pomoći napaćenoj Slavoniji.IMG 8891

Na donaciji osobno su se zahvalili pleternički gradonačelnik Franjo Lucić i dogradonačelnica Antonija Jozić, predsjednik društva Radovan Rotar i zapovjednik Dragutin Žnidarec. Ugostili su sve francuske vatrogasce koji su pratili konvoj u vatrogasnom domu, te ih pozvali da i ubuduće budu rado viđeni gosti iz Pleternice, a ako i opet budu imali na raspolaganju vatrogasnih vozila i opreme da se sjete vatrogasaca IMG 8884DVD Pleternice.

Montpellier je grad na jugu Francuske, glavni grad francuske pokrajine Languedoc-Roussillon koja ima 1,2 milijuna stanovnika i vrlo razvijeno vatrogastvo koje obavlja sve vrste spašavanja jer kroz pokrajinu prolazi i južna autocesta. Kako se protežu duž morske obale u svom sastavu imaju i kanadere. Vatrogasnu jedinicu sačinjava oko 700 profesionalnih vatrogasaca i oko 2.000 dobrovoljnih vatrogasaca, a imaju čak 72 vatrogasna doma i spremišta iz kojih djeluju na cijelom području pokrajine. Montpellier je 8. najveći grad u Francuskoj te je također najbrže rastući grad u posljednjih 25 godina.