Nedjelja, 19 Svibanj 2013 15:18

3. Festival graševine i pjesme Kutjevo

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

PUNJENJEM FESTIVALSKOG VINA UDRUGA „VINOTA“ NAJAVILA -

 

PLETERNICA – Punjenjem butelja službenog festivalskog vina tradicionalno se najavljuje održavanje „Festivala graševine i pjesme Kutjevo 2013“ koji se ove godine po treći puta održava 31. svibnja i 01. lipnja. Za ovogodišnje festivalsko vino 22 vinara su dala svoje najbolje graševine koje su nakon kupaže napunjene u podrumu obitelji Marinka Markote.

 

Na tiskovnoj konferenciji prvi puta je predstavljena i nova Udruga „Vinota“ koja će se baviti isključivo organizacijom festivala, a članovi su joj svi vinari iz Udruge kutjevački vinari i svi članovi Udruge Glazbeni festival Zlatne žice Slavonije. Predsjednik udruge je poznati poduzetnik Goran Šutalo, a dopredsjednici najpoznatiji hrvatski vinari Ivan Enjingi i Vlado Krauthaker.IMG 9223

 

Najavljeno je i Međunarodno ocjenjivanje vina sorte graševine za 17. i 18. svibanj, te međunarodni simpozij o graševini za 31. svibnja u Kutjevu. Održat će se i dodatne priredbe kao Izbor najbolje fotografije graševine u cvatu i Izbor vinske kraljice Hrvatske.

 

Za ovogodišnji festival najavljena su najveća imena hrvatske estrade od Bosutskih bećara, Mate Bulića, Antonije Šola, Gazde, Ivan Zak i Begini, Slavonia band, Mejaši, Vranac, Neda Parmač, Ivana Banfić i Osman Hadžić, Đentlmeni i klapa Godimenti, Sinovi ravnice, TS Fijaker, Vlado Bašić, Najbolji hrvatski tamburaši, Vinko Coce, Šima Jovanovac, Patria, Goran Grgić i Tamburaši za dušu, Tamburaši slavonske krvi, Đani Stipaničev, Igor Delač, Trio Gušti, Tambura band, Castrum i Stanko Šarić, Bisernica, Stjepan Japarić, Berny, Šarmeri, Garavuše i Ringišpil, TS Kas, TS Dike, Ana Baketarić, Žute Dunje, Marko Kraljević, Mario Nikolić i Kristina, Željko Golik i Veličke legende.