Petak, 14 Lipanj 2013 11:28

Prijavljeno 66 kuhara fiša i 18 folklornih društava

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

NAJAVLJENA 7. PLETERNIČKA FIŠIJADA I 31. SMOTRA FOLKLORA -

PLETERNICA – Mjesec lipanj je mjesec manifestacija u Pleternici i mjesec Lidasa – Lipanjskih dana amaterskog stvaralaštva. manifestacije su započele već prošli tjedan, s dvodnevnim festivalom Cvjetići glazbe. Slijedeći vikend najavljujemo Fišijadu koja se po 7. puta organizira u Pleternici i Smotra folklora koja se održava po 31. puta u okviru Lidasa. Zadnjeg vikenda u lipnju održava se Otvoreno prvenstvo Hrvatske u vožnji dvoprega. Sve ove manifestacije organiziraju pleterničke udruge uz financijsku i organizacijsku potporu grada Pleternice – rekla je na tiskovnoj konferenciji pleternička gradonačelnica Antonija Jozić najavljujući događanja koja u Pleternicu uvijek privuku brojne sudionike i posjetitelje.

 - Za ovogodišnju Fišijadu imamo prijavljeno do sada 66 natjecatelja, majstora fišera, što je rekordan broj. Za sve natjecatelje osiguravamo 2,5 kg ribe, drva i radno mjesto, bez kotizacije pa očekujemo još zainteresiranih da se prijave za natjecanje. Očekujemo i veliki broj posjetitelja za koje smo pripremili i bogatu ugostiteljsku ponudu – rekla je Ankica Lucić ispred Udruge Pleternički čoraci koja je organizator Fišijade koja počinje u subotu 15. lipnja od 18 sati uz Orljavu kraj Sportskog parka.

- KUD Orljava organizator je Smotre folklora koja se u sklopu Lidasa organizira u nedjelju 16. lipnja od 17 sati, kada će ulicama Pleternice od škole krenuti svečana povorka. Na nekoliko točaka u gradu Pleternici prikazat će dio svojih narodnih pjesama i plesova, a nastup folklornih društava održat će se na velikoj pozornici u Sportskom parku. Nastupi će ukupno 18 folklornih društava, od kojih najdalje društvo iz Poljske i BiH, te panonskog dijela Hrvatske – rekao je Goran Kovačević, predsjednik KUD-a Orljava koji očekuje uz veliki broj izvođača i veliki broj posjetitelja ljubitelja folklora, pjesme i plesa.