Ponedjeljak, 17 Lipanj 2013 13:09

Lovci upoznati sa gospodarenjem lovištima i novim propisima

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

EDUKATIVNA RADIONICA ZA LOVAČKA DRUŠTVA  -

 

POŽEGA - Lovački savez Požeško-slavonske županije u suradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i šumarstva RH organizirao je u Požegi edukativnu radionicu za lovce kako bi se upoznali sa provođenjem lovno-gospodarske osnove u lovištima toga kraja, te provođenjem novih zakonskih propisa u oblasti lovstva.

IMG 1122Izlagači na tom skupu sa više od stotinu lovaca, bili su predstavnici ministarstva, inspektori i drugi stručnjaci na čelu sa Domagojem Križajem, načelnikom Uprave za šumarstvo, lovstvo i drvnu industriju, a sudionike je pozdravio Božidar Terzić, potpredsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije, koji je upozorio na konkretne aktivnosti koje se tijekom proljetnih mjeseci provode u lovištima. Sudionici radionice postavljali su uglednim gostima konkretna pitanja iz ove problematike, a zajedno sa stručnim odgovorima biti će objavljena na stranicama našega lista.

Prije početka izlaganja gostiju iz Zagreba lovcima su predstavnici Policijske uprave Požeško-slavonske govorili o problematici opojnih droga. Vođa te grupe Josip Vidović upoznao ih je sa načinima praćenja kretanja pojedinaca po lovištima i drugim zemljišnim površinama kako bi lovci svoja zapažanja mogli prijaviti policiji u slučaju da primijete sumnjive nasade i pojedince koji ih tamo posjećuju.

Tom prilikom predstavnici policije istakli su dosadašnju dobru suradnju sa lovačkim društvima ovog kraja na suzbijanju ove negativne pojave.      (T)