Petak, 12 Srpanj 2013 11:11

Komemoracija na obnovljenom spomeniku

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

POŽEŠKI ANTIFAŠISTI I MJEŠTANI SELA ŠKRABUTNIK  -

 

ŠKRABUTNIK – IMG 5184Prije dvije godine Inicijativni odbor mještana Škrabutnika i Udruga antifašističkih boraca i antifašista Požega obnovili su Spomenik palim borcima i žrtvama fašističkog terora u Škrabutniku. Sada na obnovljenom spomeniku održali su komemoraciju za 36 žrtava i stradalnika u Drugom svjetskom ratu, mještana sela.

IMG 518825419Posebno nas raduje činjenica što u danima kada je Hrvatska postala ravnopravna članica Europske unije naš spomenik stoji obnovljen. Ovo je time pravi trenutak da okupljeni podno ovog spomenika još jednom svima pružimo ruku prijateljstva. Pri tome ćemo brižno i uzajamno čuvati naše svetinje jer one su dio našeg narodnog bića. Cijeneći antifašističke tradicije naših predaka mi želimo i dalje, u zajedništvu s drugima graditi Hrvatsku državu kao državu ravnopravnih slobodnih naroda bez mržnje i nesnošljivosti. Nije li to jedan od temeljnih principa na kojima počiva Europska unija kojoj Republika Hrvatska kao 28. članica već tjedan dana pripada – rekao je nakon polaganja vijenaca Milan Radović, predsjednik Inicijativnog odbora za obnovu spomenika.

Vijenac su položili članovi Udruge antifašista Pakrac-Lipik i Požega, a komemoraciji je prisustvovao član SABA Hrvatske Boro Zarić i zamjenik župana Požeško-slavonske županije Miroslav Grozdanić.