Srijeda, 28 Kolovoz 2013 12:47

Napunjeno 1.300 butelja Festivalskog vina

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

POŽEGA – U poznatom starom podrumu Kutjeva d.d., glavnog sponzora Glazbenog festivala Slavonije i ove godine se napunilo službeno Festivalsko vino u 1.300 butelja. IMG 7189U buteljama se kao i do sada nalazi najbolje kutjevačko vino, naravno perjanica tog podruma, graševina. Festivalsko vino će se piti prigodom svih festivalskih događaja, a buteljama će biti darivani i svi gosti i izvođači na festivalu.

Tradicionalno punjenje i lijepljenje festivalske prigodne etikete najavili su glavni enolog Kutjeva d.d., Ivan Marinclin, koji je ovogodišnje festivalsko vino, graševinu prošlogodišnje berbe ocijenio jako dobrom, bogatog voćnog i aromatičnog okusa, koja je brižno odnjegovano u kutjevačkom podrumu. Ne samo zbog toga što je Kutjevo d.d. glavni sponzor, nego što je to i posebna čast dati vino za ovakav veliki glazbeni događaj, u kojem oni uvijek žele sudjelovati, dodao je predsjednik Uprave Mladen Itrak.

IMG 7208Prve etikete na butelje festivalske graševine zalijepio je požeški gradonačelnik Vedran Neferović, a dalje su mu u tome pomagali njegovi zamjenici Darko Puljašić i Mario Pilon. - Nadam se da ćete svi vi koji ste ovdje doći i živjeti festival kao i Požežani u idućih nekoliko dana. Požega, vino i pjesma idu zajedno već dugi niz godina i nadam se da će ovo biti samo jedan nastavak za budućnost da nam to doista postane jedna tradicija okupljanja i zadovoljstva, opuštanja i veselja svih nas te naših sugrađanki i sugrađana – istakao je požeški gradonačelnik Neferović, kojemu je to prvi festival na kojemu je u ulozi domaćina festivala.

IMG 7220Da je na snazi konačno i jedinstvo u gradu i županiji u lijepljenu etiketa pomogli su župan Alojz Tomašević i njegovi zamjenici Željko Jakopović i Ferdinand Troha te dosadašnji župan Marijan Aladrović. Svoj dio lijepljenja etiketa dao je i saborski zastupnik Franjo Lucić, ali i načelnici općina Mile Pavičić, Vlado Boban, Ivica kovačević i Zdravko Mandić, te gradonačelnici Davor Huška i Ivica Nikolić i gradonačelnica Antonija Jozić. Uz zvuke tambure požeških tamburaša Bisernice i KUD Požeška dolina lijepljenje etiketa je išlo lakše, a dio etiketa su nalijepili i svi članovi Upravnog odbora Glazbenog festivala Slavonije.