Četvrtak, 05 Prosinac 2013 10:53

Zadnju izložbu imali u prošlom stoljeću

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

UDRUGA UZGAJIVAČA MALIH ŽIVOTINJA POŽEGA  -

POŽEGA – Na žalost zadnju izložbu su imali još u prošlom stoljeću, 1996. godine, no Udruga uzgajivača malih životinja se vraća, obnovljeno je i prošireno članstvo, a jedan od plodova ove povećane aktivnosti je svakako i prošlotjedna izložba malih životinja u Požegi. IMG 3730Izložba je bila postavljena u prostorijama bivšeg restorana i prenoćišta ispred Željezničkog kolodvora a u organizaciji su im se pridružili Udruga uzgajivača malih životinja Slavonac iz Kaptola. Izložbu su pomogli grad Požega i Požeško-slavonska županija.
Na izložbi se moglo vidjeti preko 200 primjeraka malih životinja, u četiri kategorije, papagaji, golubovi, ukrasna perad i kunići. Odlično posjećena od samog otvorenja, predškolskom, školskom djecom i odraslima izložba je u dva dana vjerojatno mnoge zainteresirala za uzgoj malih životinja i kućnih ljubimaca.
IMG 3744Izložbu je otvorio požeški gradonačelnik Vedran Neferović, a zajedno sa županom Alojzom Tomaševićem uručio je i nagrade i priznanja, dječjim vrtićima, osnovnim školama, pojedinim učenicima koji su sudjelovali sa svojim crtežima, a posebne zahvalnice dobili su najstariji članovi udruge uzgajivača Ado Kir, Rudolf Liker i Mato Englman. IMG 3792– Pozdravljam ovakve izložbe koje su važne i edukativne, a nekim mališanima koji nemaju priliku vidjeti ih u današnje vrijeme drugačije i jedina prilika. grad požega će podupirati vaš rad i dalje a vaš trud ne smije biti usamljen – rekao je gradonačelnik Neferović. Potporu i čestitke obećao je i župan Tomašević ispred Požeško-slavonske županije, jer posebno djecu učiti da je život i ljubav za živo biće nešto najveće, mora se poduprijeti i dati ovoj brojnoj djeci koja su ovdje došla.