Ponedjeljak, 14 Srpanj 2014 12:58

Osnovan ogranak udruge "Convoy" u požeštini

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

Prvi predsjednik Mario Alavanja

 POŽEGA – Udruga profesionalnih vozača „Convoy“ koja djeluje od srpnja 2012. godine nakon dvije godine osniva i svoj ogranak u Požegi. Inicijatori su svakako bili aktivni članovi u udruzi, a inicijativni odbor je za prvog predsjednika požeškog ogranka „Convoya“ izabrao Maria Alavanju.
Osim osnivačkog sastanka na dnevnom redu bile su i teme o financiranju udruge iz vlastitih i lokalnih izvora, obvezama članova, te o projektima na nacionalnoj razini u koji će se požeški ogranak sada uključivati. Razmatran je i prvi projekt koji se našao pred Požežanima, a to je skup svih Convoyaša Hrvatske, kojemu bi domaćin bila novoosnovana Udruga Požega, a skup i cjelodnevno druženje organizirali bi u Velikoj.
- Zahvaljujem svima koji su došli na ovaj prvi osnivački sastanak, no kako u Požeštini ima puno profesionalnih vozača očekujem da se i ostali uključe u rad i da ostvarimo bolju suradnju u budućnosti – kazao je prvi predsjednik Mario Alavanja.
Udruga „Convoy“, udruga profesionalnih vozača za cilj ima promicanje, razvitak i unapređenje prometne struke i kulture, razvijanje međusobne solidarnosti sudionika u prometu, te promicanje sigurnosti u cestovnom prometu, poticanje stručnog usavršavanja i osposobljavanja svojih članova, te poticanje poučavanja sposobnosti i znanja vozača, zalaganje mjera za okupljanje što većeg broja članova, te zalaganje za stvaranje boljih materijalnih i drugih uvjeta za rad Udruge. Osnovni cilj udruge nije upiranje prstom u pojedince ili poduzeća koja svojim radom krše zakon i uskraćuju prava vozača zagarantirana zakonom.
Osnovni cilj je vršiti pritisak na državnu upravu, Sabor, Vladu RH, ministarstva da počnu dosljedno prevoditi zakon. Udruga će vršiti pritisak na puno načina. Najpoznatiji oblici su štrajk, prosvjedni skupovi, građanski neposluh, pritisak putem medija. Na lokalnoj razini putem lokalnih medija, utjecajem na lokalne organe vlasti, razgovor sa saborskim zastupnicima iz lokalne sredine i …