Nedjelja, 14 Rujan 2014 13:11

“Samo da su došli na vrijeme do ovoga ne bi ni došlo“

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

OBITELJ MALINOVIĆ U ZAGREBAČKOJ ULICI PONOVNO STRADALI OD VODE  -

 POŽEGA – “U petak popodne smo završili fugiranje pločica i postavili novi kuhinjski namještaj, taman su još bili nekakvi sitni detalji da se završi posao i da možemo mirno čekati da nam dođe prinova u kuću“ prepričava nam Danijel Malinović koji je u petak navečer doživio katastrofu i nesreću u obiteljskoj kući gdje živi.

 Naime obitelj Malinović živi u Zagrebačkoj ulici u kući koju su preuredili za prvo dijete koje čekaju svaki dan da stigne, a onda ih zadesi nesreća, poplava i sve što su uredili jučer su mogli samo gledati kako im nestaje i kako im voda uništava.

IMG 7357“Kad smo završili posao krenula je padati jaka kiša i već sam mogao naslutiti da će mi voda krenuti iz kanalizacijskih otvora u dvorište jer svaki put bude tako, otišao sam na prilaz kuće i napravio nasip od pijeska da koliko toliko zaustavim prilaz dvorištu, ali bezuspješno jer se voda uspjela probiti skroz u dvorište do ulaznih vrata kuće. Uzeo sam telefon nazvao prvo Tekiju pa zatim 112, da mi netko hitno dođe ispumpati vodu iz dvorišta da mi ne uđe u kuću, da bi na to dobio odgovor iz Tekije da oni ne mogu sada doći meni pomoći jer pada kiša, kad prestane oni će doći“

 Problem je nastao jer susjedna kuća ima povišene temelje za pola metra od obitelji Malinović. Sva voda koja je izbila u susjedovom dvorištu krenula je prema njihovoj kući i počela probijati kroz temelje i ulaziti u dnevni boravak, spavaću sobu, kuhinju i kroz „sifon“ u kupatilu.

IMG 7361“Otišao sam van da pokušam izbaciti vodu iz dvorišta da ju maknem sa prilaza ulaznih vrata, kad mi je sestra iz kuće povikala da dođem brzo jer je voda počela ulaziti u kuću kroz temelje, i tu više nije bilo spasa, za par minuta kuhinja, dnevni boravak, kupatilo i soba su bili puni vode“

 Sa Danijelom u kući su bili trudna žena, sestra sa troje male djece, koji su isto ostali u šoku kad je voda počela ulaziti u sve moguće prostore kuće.

 Obitelj je žalosna pristupom i načinom rada Tekije jer kako kažu samo da su došli na vrijeme kad ih je pozvao do ovoga ne bi ni došlo.

 “Nakon dobrih sat vremena sjurili su se svi u kuću i vatrogasci i Tekija da ispumpaju vodu i saniraju nastalu štetu, ali sat vremena kasno, sve mi je poplavljeno novi kuhinjski elementi, nove pločice, laminat iz dnevnog boravka moram sav vaditi van i kupiti novi, samo ne znam odakle i kako ću to sve uspjeti jer mi je plaća mala.

IMG 7368Pitamo se kako to da je Tekiji trebalo sat vremena koja je udaljena samo 1 km od Zagrebačke ulice, i kako na takav način se može odgovoriti da se ne može izaći na teren i pomoći ljudima jer pada kiša. Upit je poslan i Hrvatskim vodama koji istu dižu ruke od ovakvih poplava i nemaju ništa sa time.

 Danijel i Vlatka mole sve ljude dobra srca ako mogu ikako pomoći na bilo kakav način jer svaka pomoć im je potrebna jer za par dana Vlatka ide roditi u bolnicu, a dijete zaista ne može živjeti u uvjetima kakvi su trenutno nakon nastale štete. Broj mobitela na koji se možete obratiti Danijelu: 098/176-5544