Četvrtak, 23 Listopad 2014 18:51

Dragan Jajić je pokazao kako se voli domovina

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

UDVDR OGRANAK KUTJEVO POSTAVILI SPOMEN PLOČU POGINULOM BRANITELJU IZ BEKTEŽA  -

BEKTEŽ – Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Kutjevo postavila je spomen ploču na zgradu Područne osnovne škole u Bektežu, poginulom hrvatskom branitelju iz Domovinskog rata Draganu Jajiću. Bektež je njegovo rodno mjesto a kao dječak pohađao je ovu školu. Prošlo je 23 godine od njegove pogibije u akcijama za oslobađanje sela Nježić i Klisa, kada je smrtno stradao a tom prilikom šest njegovih suboraca je ranjeno. Dragan Jajić svojim osobnim primjerom pokazao je kako se voli domovina a ova spomen ploča najbolje će o tome svjedočiti budućim naraštajima.

 Otkrivanju spomen ploče nazočili su roditelji Dragana Jajića, majka Anka, otac Ivan, sestra Jasna, supruga Anita i kćerke Barbara i Jelena. Njima su se posebno obratili kutjevački gradonačelnik Josip Budimir i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

 - Vjerujem da ni nakon dva desetljeća nakon što su saznali da je Dragan poginuo, njihova bol nije ni malo manja. Draganovo junaštvo i njihov bol su nešto što nesmijemo i nemožemo nikada zaboraviti – istakao je gradonačelnik Budimir zahvaljujući se suborcima i braniteljima na tome što su nam ostavili slobodnu domovinu.

 - Današnje kišno vrijeme vraća nas u te jesenske dane kada je opasnost bila nad nama, kada je opasnost bila velika, neprijatelj svojom žestinom uništava sve ono što smo sanjali i opasnost da nećemo opstati na ovim prostorima je bila velika. Branitelji kao i naš prijatelj Dragan su jasno rekli, nećete proći odavde, jer mi smo ti koji to nećemo dozvoliti. To je njegova veličina i ponosan sam što sam bio suborac i suvremenik Dragana Jajića – rekao je župan Tomašević želeći da i ova slova uklesana u stijenu budu vječnost.

Spomen ploču otkrili su kćerka Barbara i Mario Bošnjak, predsjednik kutjevačkog ogranka Mario Bošnjak. Dragan Jajić posmrtno je odlikovan redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana i Redom Bana Jelačića, Spomenicom Domovinskog rata, te promaknut u čin pukovnika.

 Prigodni program s domoljubnim recitacijama i pjesmama izveli su učenici OŠ Zdenka Turkovića iz Kutjeva i učenici Područne škole u Bektežu sa svojim učiteljicama. Otkrivanju spomen ploče nazočili su brojni branitelji, predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici policije i vojske, te rodbina i građani Bekteža.