Petak, 24 Listopad 2014 13:02

Osvojili dvije medalje u Vinkovcima

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

ČLANOVI UDRUGE „MI“ SUDJELOVALI NA 5. OLIMPIJADI STARIH SPORTOVA -

VINKOVCI / POŽEGA – Članovi Udruge „MI“ roditelja djece s posebnim potrebama i ove godine su na poziv Centra za rehabilitaciju „Mala Terezija“ iz Vinkovaca uzeli svoje učešće na 5. Olimpijadi starih sportova za osobe s intelektualnim teškoćama.

Na Olimpijadi je sudjelovalo 78 natjecatelja iz 13 ekipa.
Za Udrugu „MI“ u natjecateljskom dijelu nastupili su Mara Filipović koja je osvojila srebrnu medalju u disciplini „karike na marike“, Gordana Juričić koja je osvojila brončanu medalju u disciplini bacanje kamena s ramena, te Ivana Tončić, Tanja Dragaš, Matea Đeker i Antonio Kovačević. Uz medalje svim natjecateljima su uručene zahvalnice za sudjelovanje na Olimpijadi, što je razveselilo natjecatelje i učinilo ih ponosnima.

Nakon Olimpijade, članovi Udruge „MI“ i volonteri Udruge krenuli su na šokačko imanje „Acin salaš“ u Tordince. - Veseli natjecatelji i navijači nakon kratkog odmora i ručka, s oduševljenjem su razgledali salaš. Oduševljenje viđenim kulminiralo je kada su stigli do korala s konjima i jahanja istih. Većina članova i volontera tada su po prvi put doživjeli direktan kontakt s konjima i osjetili ljepotu jahanja. Financijska sredstva za cjelodnevni izlet, za 27 članova i volontera Udruge, osigurala je Hrvatska elektroprivreda d.d., odobrivši projekt pod nazivom „Put znanja“, koji smo prijavili na natječaj „Svjetlo na zajedničkom putu“ - rekla je voditeljica projekta Sniježana Marić.