Subota, 24 Siječanj 2015 13:27

Teži statusu „Bolnice prijatelja majki“

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

RODILIŠTE OPĆE ŽUPANIJSKE BOLNICE „PRIJATELJ DJECE“ - 

 POŽEGA - Stalna ulaganju u Opću Županijsku bolnicu u Požegi, ali i nastojanja da ona što više bude na usluzi pacijentima koji tu dolaze, od onih starijih do onih najmlađih, požeškoj su bolnici još prije par godina priskrbila epitet Rodilište - prijatelj djece. Od strane UNICEF-a pokrenuta je nova inicijativa "Bolnica - prijatelj majki" kao jedna nova stepenica u kvaliteti usluga koje bolnica osigurava.

IMG 1048Upravo toj višoj stepenici sada teži i Opća županijska bolnica u Požegi, doznajemo od voditeljice Službe za ginekologiju i porodništvo Renate Rališ koja pojašnjava kako bi to osiguralo majkama još ugodniji boravak u rodilištima, ali i njihovo veće uključivanje u sam tijek porođaja.

- To su mjere kojima se postiže da i žena sudjeluje u procesu rađanja, da i sama dođe s planom rađanja, da eventualno može i odbiti pojedini postupak ako ga ne želi. Uglavnom ide se za tim da sve bude prirodnije i da se u rodilištima žene što ugodnije osjećaju - kaže Rališ.

 U Općoj Županijskoj bolnici u Požegi sve je više i očeva koji žele nazočiti porođaju svojih supruga. Obvezno je samo da prođu besplatni tečaj za porod sa suprugom.

Kako grafička urednica tjednika Kronika za koji tjedan ide na porod upravo u Opću županijsku bolnicu u Požegi, u sve ovo moći ćemo se uvjeriti iz prve ruke.

 Tijekom prošle godine u Općoj županijskoj bolnici Požega bila su 543 poroda što je donekle broj u stagnaciji nakon velikog smanjenja broja poroda niz godina.

Tekst: V.Re Foto: Vladimir Protić