Subota, 21 Ožujak 2015 18:05

Atletski klub Požega organizira školu trčanja

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

TZ GRADA POŽEGE I ATLETSKI KLUB POŽEGA -

 POŽEGA – Uz podršku Turističke zajednice i grada Požege Atletski klub Požega organizirat će „Školu trčanja“ za sve građane Požege, najavila je to na tiskovnoj konferenciji direktorica TZ Silvija Podoljak. – Ponosni smo što sudjelujemo u ovom projektu koji kreće 28. ožujka a Škola trčanja namijenjena je svima, za sve sugrađanke i sugrađane koji žele napraviti nešto više za svoje osobno zdravlje, za psihičko, fizičko i mentalno zdravlje.

Školu trčanja predstavili su Damir Ludvig, predsjednik AK Požega i Hrvoje Jagetić, dopredsjednik, ujedno i koordinator Škole.  – Škola se organizira po modelu koji postoji već u nekoliko hrvatskih gradova, a svrha i ideja je da se potaknu svi koji se ne bave nekom fizičkom aktivnosti i onima koji se bave u manjoj mjeri, da promijene svoj stil života. Želimo pozvati i potpune početnike, a nema nikakvih ograničenja što se tiče spola, dobi, tjelesne spreme, kilograma. Svi polaznici na početku prolaze liječnički pregled a treninzi traju tri puta tjedno od kojih jedan vikendom na Rekreacionom centru u Požegi. Za svakoga ćemo naći srednji model koji će moći savladati bez prevelikih napora, a na kraju da ga spremimo da istrči 5, 10 ili u konačnici i svoj prvi polumaraton od 21 km – istakao je Jagetić.

Mjesečna članarina iznosi 150 kn u koju je uključen liječnički pregled, majica i kišna kabanica za trčanje, te prijevoz na prva natjecanja i startnina za natjecanje. Svakako vam ostaje jedan drugi način života, vjerojatno koji kilogram manje, pokušali ste svoj život učiniti zdravijim i možda učiniti ono što niste ni sanjali istrčati neku utrku. Škola kreće 28. ožujka a sve informacije i prijave možete dobiti u AK Požega.

Tekst/Foto: Vladimir Protić