Srijeda, 08 Travanj 2015 22:41

Đuro Glogoški pljeskom dočekan u Požegi

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

32. TRIBINA O PROSVJEDU BRANITELJA U GLAZBENOJ ŠKOLI -

 POŽEGA – Ovo je 32. Tribina koju održavamo, želimo upoznati sve hrvatske branitelje i sve zainteresirane koji je to program Vlade RH prema hrvatskim braniteljima, kakav je odnos prema članovima njihovih obitelji i kakva je zaštita digniteta Domovinskog rata. Tražimo smjenu ministra Predraga Matića, njegove zamjenice i njegovog pomoćnika, objedinjavanje svih prava u jednom zakonu koji treba postati ustavni zakon. IMG 7053Oni nisu zaštitili hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji kao i dignitet Domovinskog rata. Činjenica je da od prvog dana govorimo istinu pokazatelj je da Vlada iz dana u dan donosi uredbe, ništa se tu ne radi kroz izmjene i dopune Zakona o braniteljima već kroz uredbe Vlade, kako bi se prava hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji izjednačila s onima koji su sudjelovali u agresiji na RH – rekao je Đuro Glogoški u Požegi, gdje ga je dočekao burni pljesak pune Velike koncertne dvorane Glazbene škole Požega. Istakao je da su oni spremni izdržati i dalje, da sada kad su im uzeli WC, da očekuju i da im jednog dana isključe struju, no oni uvijek imaju rješenje i za taj problem jer su rješenje imali i 91. godine.

- Ne bi se iznenadili ni takvom scenariju na čelu s ministrom Matićem i Vladom RH. Prosvjedovat ćemo do ispunjavanja svih naših zahtjeva, a i poslije izbora ako bude trebalo. Neovisno o tome koja je politička IMG 7056opcija na vlasti. Govorili smo sve je počelo 2001. godine, tada su donošenjem Zakona o pravima hrvatskih braniteljima, i neovisno o tome koja je politička opcija bila na vlasti, dolazilo je do smanjivanja ili ukidanja prava hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji. Tražimo ustavni zakon o pravima branitelja kako bi zaštitili ta prava, jer da ne bi političke opcije manipulirale prema hrvatskim braniteljima – rekao je Glogoški. Na pitanje gdje sada spava rekao je: - U Sheratonu, Gospođa Vesna Nađ ponudila je u samom početku smještaj svim 100% invalidima prve skupine da odu u hotel spavati, ja sam to prihvatio – rekao je Glogoški te dodao da se u šatoru svakodnevno smjenjuju smjene i da bude od 150 do 250 ljudi.

Okupljenim braniteljima i zainteresiranim građanima obratio se i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević dajući potporu braniteljima u Savskoj 66. – Vaša istina i za ono što se vi borite evo gotovo 170 dana je i naša istina. To je važno poručiti svima onima koji žele baciti ljagu, na najsvjetliju točku hrvatske domovine, moderne hrvatske države IMG 7081a to je Domovinski rat. Ili nas ne vole, ili nas ne trebaju, i mi smo za njih balast i mi smo za njih oni koje oni nisu tražili. Točno nismo 90. gone ni mi njih tražili. Mi smo domovinu stvorili, mi smo možda njima i oduzeli njihovu domovinu, njihovu Jugoslaviju, pa nas možda zato i ne vole. Ako je tako, onda neka me ne vole i neka nas ne vole, a šatorašima neka nazivaju koga hoće, ali nas neka ne diraju – istakao je župan Tomašević i poručio da će Hrvatska biti i u budućnosti a da hrvatski branitelji ne traže beneficije, jer jedinu beneficiju koju su tražili je stvoriti hrvatsku domovinu.

Tekst/Foto: Vladimir Protić