Petak, 17 Travanj 2015 10:40

Na državnom u Dubrovniku i međunarodnom u Varaždinu i Poreču

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

GLAZBENA ŠKOLA POŽEGA POSTIGLA ZAPAŽENE REZULTATE NA NATJECANJIMA -

IMG 7159POŽEGA – Učenici, mentori i repetitori Glazbene škole u Požegi postigli su zapažene rezultate na dva natjecanja, te odnijeli niz nagrada na državnom natjecanju u Dubrovniku i na međunarodnom natjecanju puhačkih instrumenata u Varaždinu. Tom prigodom u Gradsku vijećnicu primio ih je požeški gradonačelnik Vedran Neferović i čestitao im na uspjesima.

- Vaši profesori i vi učenici postigli ste i postižete zavidne rezultate i doista promovirate grad Požegu kao grad glazbe. Nakon što konačno imate dobre uvjete za školovanje, imamo u gradu jedan objekt Glazbene škole, koji svi koji dođu u naš grad dođu pogledati, vidimo da su ti uvjeti IMG 7165rezultirali s još boljim napretkom i još boljim vašim dostignućima. U gradu Požegi tijekom godine ima niz manifestacija u koji je uključena Glazbena škola, učenici i bivši učenici koji nastupaju i Požega se ne treba brinuti za kulturni identitet kojega ve imamo, a Glazbena škola sve više daje jedan obol tome. Na taj način grad se promovira u Hrvatskoj i izvan nje – istakao je gradonačelnik Neferović zaželjevši posebno mlađim učenicima nastavak vježbanja, usavršavanja i osvajanja dobrih rezultata.

- Ovdje imamo tri državna prvaka, četiri druge državne nagrade i jednu treću nagradu u disciplinama tambure, pjevanje i gitara, a na međunarodnom natjecanju drvenih i limenih puhačkih instrumenata koje se ove godine održalo u varaždinu gdje su nastupili natjecatelji iz cijele srednje Europe  imamo tri prve nagrade osvojene, osam drugih i jednu treću nagradu. IMG 7162Na međunarodnom natjecanju gitarista u Poreču imamo dvije prve nagrade. To je dosta visok rezultat koji nije dosta jednostavno osvojiti, a ono što mene posebno raduje da smo mi skoro poduplali broj sudionika na natjecanjima u odnosu na protekle godine. i vjerujem da će to biti zalog još kvalitetnijem našem nastupu u javnosti, kako škole, tako i grada Požege – rekao je ravnatelj Glazbene škole Veljko Valentin Škorvaga, zahvaljujući se na prijemu u gradu Požegi.

Tekst/Foto: Vladimir Protić