Nedjelja, 24 Svibanj 2015 10:02

Halid Bešlić okupio 6 tisuća posjetitelja

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

VELIKIM HUMANITARNIM KONCERTOM RADIO VALLIS AUREA PROSLAVIO SVOJ 21. ROĐENDAN -

POŽEGA – Već po tradiciji Radio Vallis Aurea prilikom obilježavanja svojih rođendana uvijek za svoju vjernu slušateljsku publiku organizira veliki koncert na Trgu sv. Trojstva u Požegi. Taj veliki koncert uvijek ima i jednu svoju humanitarnu notu, a ovaj puta sredstva su se prikupljala za Odjel pedijatrije Opće županijske bolnice Požega.

Koncert se trebao održati večer prije u petak, ali je zbog najavljene velike kiše odgođen za subotu, pri čemu organizatori zaista nisu pogriješili, jer je subotnja večer prošla ipak bez kiše. Ostali smo zbog toga uskraćeni jedino za nastup Cecilije, koja nije mogla doći, no zato su nas Tamburaški sastav Garavi odlično uveli u koncertno večer i zagrijali za zvijezdu večeri. I konačno na pozornicu je stigao Halid Bešlić sa svojim pratećim orkestrom „Autostop“ i dojmljivim back vokalima, dočekan tisućama uzvika i burnim pljeskom, po procjenama oko 6.000 posjetitelja na Trgu sv. Trojstva. Puno posjetitelja je bilo iz okolnih gradova Nove Gradiške, Slav. Broda, Nove Kapele, Orahovice, Našica i iz cijele Požeštine. Već od prve pjesme bilo je jasno da je to publika koja Halida voli i zna sve njegove pjesme, jer su svi u glas pjevali. Halid je vrlo često malo zastao da se čuje publika koja je znala nastaviti i otpjevati sve njegove pjesme. Tako u pjesmi i s rukama u zraku brzo je prošlo dva sata koncerta, posjetitelji i organizator oduševljeni, a onda je nakon koncerta uslijedilo fotografiranje i davanje autograma, koje je kao pravi profesionalac Halid odradio do kraja.

- U Slavoniju uvijek volim doći, moje pjesme kao što su Lavanda, Čardak i još neke mirišu na slavonski melos, dobro su prihvaćene, a slično je i sa ranijim hitovima među kojima su Zlatne strune, Prvi poljubac, Malo je malo dana i druge - kazao nam je prije koncerta dobro raspoloženi Bešlić koji je u Požegi prvi puta gostovao 80' godina, a zadnji puta je nastupio prije dvije godine u Kutjevu na obilježavanju Vincelova.

Veselo je bilo i u Vip šatoru koji su organizatori priredili za svoje goste, sponzore i medije, a za odlične koktele, male zalogaje i slastice i ovaj puta pobrinulo se osoblje Restorana Schon Blick. Sve čestitke za jednu uspješnu večer i odličan koncert cijeloj ekipi RVA, a naravno i sve čestitke za njihov i naš 21. rođendan.

Tekst/foto: Vladimir Protić