Četvrtak, 02 Srpanj 2015 14:59

"Hit" su bile kazališne radionice u kojima je sudjelovalo 60-ak mališana

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

DRUŠTVO NAŠA DJECA ZAVRŠILO PROJEKT "SVIJET KROZ DJEČJE OČI" -

 PLETERNICA – Društvo naša djeca uspješno je privelo kraju projekt “Svijet kroz dječje oči” koji je sa 34 tisuće kuna financiralo Ministarstvo socijalne politike i mladih.

- Projektom je bilo predviđeno da u njega bude uključeno oko 20-ero djece ali ih je na kraju bilo mnogo više i to protić2od prvog do osmog razreda, čak i predškolaca. Pridružio nam se također i mnogo veći broj volontera nego smo planiralii.. Zahvaljujem se roditeljima koji su djecu podržavali, volonterima koji su oduševljeno sudjelovali u svim aktivnostima u projektu kao i Gradu i školi koji su nam omogućili prostor za provedbu radionica – rekla je voditeljica projekta i predsjednica Društva naša djeca Renata Matičević.

 Realizacija projekta počela je 1. listopada i zaključno s 30. lipnja održane su 3 likovne, 4 književne, 3 glazbene i 3 radionice izrade lutaka. Najviše je bilo kazališnih radionica i u njih se uključilo najviše djece. Osim toga, bilo je i 7 različitih edukacija za djecu i 6 za roditelje. Neke od radionica realizirane su zajedno s udrugom “Osmijeh”.

- Kazališne radionice su bile ovogodišnji “hit” među djecom te smo u jednom periodu imali oko 60 polaznika u tri skupine. Tijekom provedbe projekta nastupili smo u Vinkovcima na 19. Smotri dječjeg stvaralaštva u listopadu, zatim u prosincu u Poduzetničkom centru Pleternica i Dječjem vrtiću Tratinčica, sudjelovali smo u prikazivanju živih jaslica u Pleternici za Božić, organizirali dnd1smo cjelovečernju predstavu u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici u Pleternici, u ožujku smo predstavom proslavili Svjetski dan kazališta, a u travnju smo sudjelovali s tri predstave na KaZlaDo festivalu u Gradskom kazalištu Požega. Djeca su bila jako vrijedna, uživali su u radu, a i ja sam uživala s njima i ostala sam zatečena njihovim ogromnim entuzijazmom – dodala je Renata Matičević.

 U Društvu naša djeca očekuju raspisivanje novog natječaja od strane Ministarstva kako bi se mogli javiti i osigurati sredstva za nastavak projekta. Do tada, pokušat će preko ljeta organizirati druženje djece koja su išle na radionice i tako im korisno ispuniti vrijeme dok ne idu u školu.

Tekst/foto: V.M.