Petak, 24 Srpanj 2015 12:43

Umrla poznata požeška novinarka Verica Rebrina

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

IN MEMORIAM -

 POŽEGA – Poznata požeška novinarka Verica Rebrina iznenada je preminula na radnom mjestu u petak prije podne u redakciji Soundset radija u Požegi. Kolegama se često žalila na zdravstvene probleme, a u više navrata je zbog njih odlazila na liječenje u Osijek i Zagreb. Doživjela je blaži moždani udar prije više od godinu dana, no unatoč tome vrijedno je radila i svakog dana ostajala na poslu gotovo do večeri.

Rođena je 21. rujna 1959. godine u Osijeku, djetinjstvo je provela u baranjskom selu Grabovac gdje su joj se roditelji doselili sa Kupresa, a Fakultet novinarstva završila je u Sarajevu.

Cijeli radni vijek od gotovo 35 godina provela je u Požegi gdje je u početku bila novinarka Požeškog lista i Županijskog radija Požega, kasnije Glasa Slavonije, Agroglasa i Glasa lova i ribolova, a dugi niz godina surađivala je s Hrvatskom radiotelevizijom, Agencijom HINA, tjednikom Kronika požeško-slavonska, Požeškim pučkim kalendarom, portalom pozega.eu i drugima, a jednu godinu je bila pročelnica za informiranje u gradskoj upravi Požege. Smrt ju je zatekla na radnom mjestu, za radnim stolom dok je pripremala dnevne vijesti na požeškom Soundset radiju.

Na poslu je uvijek bila vedra i raspoložena, spremna kolegijalno uvijek pomoći, a odisala je korektnošću prema ljudima i profesionalnom pristupu novinarskom poslu.

Bila je uključena u rad udruga kao tajnica Gradskog KUD-a Požega, zatim u požeškom Odbojkaškom klubu, odbojkaški sudac i drugdje.

Pogreb Verice Rebrine bit će u Požegi, a termin će biti objavljen naknadno.