Ponedjeljak, 10 Kolovoz 2015 13:22

Planiranu vježbu zamijenio stvarni požar na otvorenom

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

DVD DOLJANOVCI OBILJEŽILI 30 GODINA POSTOJANJA I RADA -

 DOLJANOVCI – Trideset i dva osnivača pokrenula su osnivanje DVD Doljanovci koje je osnovano 1985. godine. Od tada društvo je vrijedno radilo i napredovalo, izgradili su vatrogasno spremište, proširili i uredili Vatrogasni dom, te svih trideset godina bili u humanoj akciji spašavanja ljudi i materijalnih domara od požara, poplava i drugih elementarnih nepogoda. Danas društvo ima 48 članova, ali što je za svako društvo važno i tridesetak djece i mladeži u svom članstvu, što osigurava budućnost društvu.

 Među tridesetak operativnih članova koji izlaze na požare imaju i jednu ženu vatrogaskinju što s ponosom ističu. Zadovoljni su sa suradnjom s centralnim vatrogasnim društvom iz Kaptola i svesrdnoj pomoći koju im daje općina Kaptol i dugogodišnji načelnik općine Mile Pavičić. Predsjednik VZŽ Željko Petrović uz čestitke društvu najavio je da postoji mogućnost da društvo iz suradnje i donacija austrijskog Tirola dobije u slijedećim godinama i manje navalno vatrogasno vozilo, jer u posljednjih osam godina iz Tirola na područje naše županije donirano je 47 vatrogasnih vozila.

 Već u tijeku same svečane sjednice svi operativni članovi na znak službe 112 otišli su na požar otvorenog prostora veličine 2 ha, koji je počeo sa divljeg deponija smeća a zahvatio suhu travu i nisko raslinje na rubu šume. Požar su gasile združene snage JVP Požega, DVD Kaptol i DVD Doljanovci te spriječili širenje požara na šumu. Tako su umjesto pokazne vježbe gašenja požara i spašavanja ozlijeđene osobe iz prometne nezgode vatrogasci otišli na stvarno gašenje, a vježba je odgođena za druge prilike.

Povodom 30. godišnjice osnivačima koji su ostali svih trideset godina u članstvu društva uručene su vatrogasne medalje i priznanja, te vatrogasne spomenice za 30 godina rada u društvu.

Tekst/foto: Vladimir Protić