Ponedjeljak, 24 Kolovoz 2015 09:59

Započele Devetnice Gospi od Suza

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

60. OBLJETNICA ŠTOVANJA GOSPE OD SUZA U PLETERNIČKOM SVETIŠTU -

 PLETERNICA – Svetište Gospe od Suza u Pleternici i okolni prostor ponovno je bio prepun hodočasnika i vjernika, jer su započele poznate Devetnice Gospi od Suza. Nekoliko tisuća ljudi okupilo se na 60. obljetnici štovanja Gospe od Suza i 10. obljetnici službenog proglašenja Pleternice Svetištem Gospe od Suza. Pleternica je tako uz bok Siracuzi, prvom svetištu Gospe od Suza, te je tako Pleternica postala hrvatska Siracuza. Tradicionalno na Devetnice dolaze brojni hodočasnici iz susjednih župa i susjednim mjesta pješice.

 - Od srca pozivam sve na zajedničko slavlje kako bismo Trojedinom Bogu zahvalili za sve milosti što nam je po zagovoru drage majke Gospe od Suza na ovom milosnom mjestu, kroz sve ove godione udjelio, s preporukom da nas čuva i u budućem vremenu – istakao je Antun Ćorkovič, župnik i rektor Svetišta.

 Devetnice ove godine predvodi pater Jozo Grbeš, franjevac na službi u Americi, a trajat će sve do 31. kolovoza kada se obilježava blagdan Gospe od Suza na kojem će središnje euharistijsko slavlje predvoditi msgr. dr. Antun Škvorčević, požeški biskup. Svaku večer od 16 sati je sv. krunica, a od 19 sati sv. misa.

Tekst/foto: Vladimir Protić