Ponedjeljak, 23 Studeni 2015 16:04

Mjesec borbe protiv ovisnosti

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Mjesec borbe protiv ovisnosti u Republici Hrvatskoj obilježava se u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca. Svake godine u navedenom razdoblju obilježavanje se provodi s ciljem upozoravanja cjelokupne javnosti na problem svih oblika ovisnosti, a osobito zlouporabe droga, te se time nastoji potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti i zlouporabe policija 2droga poduzimanjem zajedničkih aktivnosti za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice.

Tako su u četvrtak 19. studenoga 2015. godine djelatnici PU požeško-slavonske sudjelovali na roditeljskom sastanku učenika prvih razreda Katoličke gimnazije u Požegi. Osim zlouporabe opojne droge predavač iz Policijske uprave osvrnuo se i na druge vrste ovisnosti od kojih osobito na elektroničke uređaje tj. ovisnost o društvenim mrežama.

Najviše je bilo govora o produktima cannabisa i o njihovoj štetnosti. Naime roditeljima je pojašnjeno da sve započinje s marihuanom, a na kraju u dosta slučajeva završava s konzumacijom heroina i tako nažalost nastaju ovisnici.

Nakon predavanja i proučavanja uzoraka opojnih droga, koje su policajci pokazali zainteresiranim roditeljima, uslijedila su pitanja. Zaključak je bio da je najbitnije informirati i upoznati sa svim štetnim posljedicama konzumiranja opojnih droga kako roditelje, tako i učenike, stoga već od idućeg tjedna započinju predavanja na tu temu upravo učenicima.

Tekst: Vladimir Protić Foto: PU požeško-slavonska